26 Ιανουαρίου 2016

E-twinning program Μουσική Πινακοθήκη - Μουσικά όργανα

Η ενασχόλησή μας με την μουσική στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning "Μουσική Πινακοθήκη" δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει την γνωριμία των παιδιών με τα μουσικά όργανα. 

Διαβάζοντας το βιβλίο "Η Πιπίτσα ταξιδεύει στην ορχήστρα" της Μάρως Θεοδωράκη, γνωρίσαμε τα μουσικά όργανα της ορχήστρας και ακούσαμε από το συνοδευτικό Cd του βιβλίου ποιήματα και τραγούδια, που αποδίδονται με θεατρικό ύφος από ομάδα ηθοποιών, καθώς και τους χαρακτηριστικούς ήχους των μουσικών οργάνων.


Από το λογισμικό της Μουσικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου παίξαμε πολλά παιχνίδια και αναγνωρίσαμε τους ήχους των μουσικών οργάνων.

Με την βοήθεια του Kidspiration ταξινομήσαμε τα μουσικά όργανα σε 3 κατηγορίες ανάλογα με την πηγή του ήχου τους. Έτσι δημιουργήθηκαν 3 οικογένειες οργάνων, τα κρουστά, τα πνευστά, τα έγχορδα.Κάναμε με παντομίμα τα μουσικά όργανα και οι συμμαθητές μας προσπαθούσαν κάθε φορά να μαντέψουν το μουσικό όργανο..


 Ακόμη, ψηφίσαμε το αγαπημένο μας μουσικό όργανο και οπτικοποιήσαμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μας με την βοήθεια του Excel.Τέλος, τα παιδιά φέρανε στο νηπιαγωγείο μουσικά όργανα από το σπίτι τους και τα παρουσιάσανε στους συμμαθητές τους!!


Την συγκεκριμένη ανάρτηση την αφιερώνω σε μια ψυχούλα που έφυγε νωρίς, αλλά πάντα θα είναι στην καρδιά μας και στην προσευχή μας!


10 Ιανουαρίου 2016

E-twinning program ~Welcome to my Magic KindergartenΣτο ευρωπαϊκό μας e-twinning με τίτλο "Welcome to my Magic Kindergarten" όλα τα νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργήσαμε και ανταλλάξαμε ιδέες για το πως μπορούμε να σχηματίσουμε την λέξη "Hello"

Hello από τους μαθητές της Νατάσας στην Σερβία

Ηello από τους μαθητές της Νιλ στην Τουρκία

Hello από τους δικούς μας μαθητές στην Ελλάδα

Ηello από τους μαθητές της Ντίνας στην Ελλάδα

Hello από τους μαθητές της Σύλβιας στην Πολωνία
                          

Ηello από τους μαθητές της Ιονέλας στην Ρουμανία

Η γιορτή των Χριστουγέννων μας έδωσε την ευκαιρία να στείλουμε ευχετήριες κάρτες στα άλλα νηπιαγωγεία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να τραγουδήσουμε τα κάλαντα!

Οι φίλοι μας στην Ρουμανία ετοιμάζουν τις κάρτες τους..

Εμείς αφού στείλαμε τις δικές μας κάρτες
με μεγάλη χαρά παραλάβαμε τις κάρτες της Σύλβιας και των μαθητών της από την Πολωνία!

και της Νιλ και των μαθητών της από την Τουρκία

της Ντίνας και των μαθητών της από τα Γιάννενα


της Ιονέλας και των μαθητών της από την Ρουμανίατης Λαετίτιας και των μαθητών της από την Γαλλίακαι της Μόνικας και των μαθητών της από την ΙσπανίαΑλλά και οι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν με την κάρτα μας και μας έστειλαν τις φωτογραφίες τους!!
Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος αγαπημένοι μας!!!
Happy New Year our best friends!!

09 Ιανουαρίου 2016

Ευτυχισμένο το 2016!!!


Πρώτη μέρα την Παρασκευή στο σχολείο!!
Μια μέρα με πολλές αγκαλιές, φιλιά, διηγήσεις των χριστουγεννιάτικων μας διακοπών και ευχές για ένα όμορφο 2016 με πολύ παιχνίδι και δημιουργικές εμπειρίες!!


Έτσι μετρήσαμε αντίστροφα 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 δώσαμε πολλές ευχές για το 2016 και ετοιμάσαμε την πρώτη μας κατασκευή..


Η ιδέα για την κατασκευή είναι από το teacherspayteachers

Το σχέδιο που χρησιμοποίησα για την κατασκευή

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη για όλους!!!!!!
 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips