30 Σεπτεμβρίου 2016

1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η 1η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας και στο νηπιαγωγείο ασχοληθήκαμε με αυτήν την τόσο αγαπητή και ευαίσθητη ηλικία. 
Το δωράκι που ετοιμάσαμε φέτος για τις αγαπημένες μας γιαγιάδες και τους παππούδες είναι ένα βιβλιαράκι με αυτοσχέδιο ποιηματάκι..

(το εξώφυλλο)(και το περιεχόμενο του βιβλίου)

Όλες οι σελίδες του κάθε βιβλίου ενώθηκαν και έτοιμα τα μικρά μας δωράκια...με πολύ αγάπη!!

Ετοιμάσαμε και δαχτυλόκουκλες με τα προσωπάκια της γιαγιάς και του παππού, ιδέα της πολύ καλής μου φίλης Στέλλας!!(το πατρόν για τα προσωπάκια)23 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο ~ First days in kindergarten


Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο και ορισμένες από τις δράσεις μας:
  • Η πρώτη μας ζωγραφιά (το πατρόν για τα σπιτάκια από την συνάδελφο Ευτέρπη Μαρμάρου! Ευτέρπη σ' ευχαριστώ πολύ!)
  • Η Χρυσομαλλούσα ήρθε στο νηπιαγωγείο για να μας μάθει πολλά πράγματα..την οργάνωση της τάξης σε γωνιές και τον επιτρεπόμενο αριθμό των παιδιών, τους κανόνες της παρεούλας και της τάξης, το ημερολόγιο, τον πίνακα του καιρού, των εποχών, τους μήνες με τα γενέθλιά μας, ακόμη και την ένταση της φωνής μας ανάλογα με την δραστηριότητα μας..
(ο πίνακας της έντασης της φωνής είναι από το teacherspayteachers )
  • Δραματοποιήσαμε το ποίημα του Γιώργη Κρόκου~ Ο χορός των επτά
  • Η Χρυσομαλλούσα μας έφερε σ' επαφή με τα ονόματά μας...  • Έπειτα από αντιστοιχίσεις των ονομάτων, δημιουργήσαμε το παρουσιολόγιο μας (περισσότερες ιδέες για παρουσιολόγια  εδώ )

  • Σχηματίσαμε την αλφαβήτα και τοποθετήσαμε δίπλα σ' αυτήν τα ονόματά μας, ανάλογα με το αρχικό γράμμα του ονόματος.
  • Φτιάξαμε το παζλ με τα ονόματά μας, ταμπελίτσα για το δωμάτιό μας..


  • Συνδυάσαμε την τέχνη με την ρομποτική..έτσι αφού γνωρίσαμε το Beebot το ρομποτάκι μας και το οδηγήσαμε στο αρχικό γράμμα του ονόματός μας (παρόμοια περσινή δραστηριότητα με την σύνθεση ολόκληρου του ονόματος εδώ ) , μάθαμε για την ζωγραφική με την τεχνική Zentangle Art και διακοσμήσαμε ανάλογα το αρχικό του ονόματός μας. Τέλος, τοποθετήσαμε το ρομποτάκι πάνω από το αρχικό γράμμα του ονόματός μας...


Παλαιότερες αναρτήσεις:
 με παιχνίδια γνωριμίας, παραμύθια για τις μέρες της προσαρμογής,τις μέρες της εβδομάδας, τα ονόματα εδώεδώεδώεδώ και εδώ.

και συνεχίζουμε......


 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips