29 Νοεμβρίου 2016

Ατομικό Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης!


Έτοιμα και τα ατομικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης, που τα παιδιά θα πάρουν στο σπίτι τους την 1η Δεκεμβρίου (το ημερολόγιο αντίστροφης με τα ζαχαρόσπιτα μας, που τα έχουμε στολίσει στην τάξη, μπορείτε να τα δείτε εδώ ).
Η θεματολογία των ατομικών ημερολογίων ήταν η γέννηση του Χριστού και η φάτνη το σχέδιο μας!

Σε βάση από σκούρο κάνσον μεγέθους Β4 τα παιδιά έκοψαν, συναρμολόγησαν και σχημάτισαν την φάτνη του Χριστούλη! Από πάνω πολλά λευκά αστεράκια με αριθμούς από το 1 μέχρι το 24!! Κάθε μέρα με αριθμητική σειρά ένα αστεράκι θα το χρωματίζουν κίτρινο και όταν όλα θα είναι κίτρινα θα έχουμε φτάσει στα Χριστούγεννα!


τα πατρόν για την κατασκευή είναι

το πάνω μέρος της φάτνης

τα χιαστή μέρη της φάτνης


η κουβερτούλα του Χριστούλη

το κεφαλάκι του Χριστούλη

τα αστεράκια

Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε να μετράμε αντίστροφα!!28 Νοεμβρίου 2016

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης ~ Τα ζαχαρόσπιτά μας!

Τέλη Νοεμβρίου και όλοι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις χριστουγεννιάτικες μας δραστηριότητες. Μία από τις αγαπημένες των παιδιών είναι και η αντίστροφη μέτρηση για την γιορτή των Χριστουγέννων! 

Τι καλύτερο λοιπόν από το να ετοιμάσουμε το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, που θα μας συνοδεύει μέχρι τα Χριστούγεννα!

Η ιδέα φέτος ήταν τα ζαχαρόσπιτα και οι χαρτοσακούλες (ιδιαίτερα αγαπημένο, οικονομικό και πολλαπλών χρήσεων υλικό) αποτέλεσε την βάση για την δημιουργία τους. Μία σκεπή, πορτούλα, παραθυράκια, πολλά ζαχαρωτά και φυσικά αριθμοί και έτοιμα τα ζαχαρόσπιτά μας!! 
Τα πατρόν που χρησιμοποιήσαμε για την κατασκευή των ζαχαρόσπιτων, όλα από το διαδίκτυο... Έτοιμοι για να ξεκινήσουμε αντίστροφα !?!?!?!

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips