26 Νοεμβρίου 2014

E-twinning ~ "Magic children's crafts"

 

 
Το e-twinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. 
Η δράση e-twinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. (πηγή: http://www.etwinning.gr/etwin/about )
 
Φέτος, το νηπιαγωγείο μας, μαζί με άλλους 100 εκπαιδευτικούς απ'όλη την Ευρώπη, θα συμμετέχει μέχρι το Μάιο του 2015 στο πρόγραμμα
"Magic children's crafts"!!
 
Έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι μας στον μαγικό κόσμο του e-twinning και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει στους μαθητές του νηπιαγωγείου!!(και όχι μόνο!)
 
Αρχικά, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα στα παιδιά.. τα παιδιά αναφέρανε χώρες της Ευρώπης και τις εντοπίσαμε στην υδρόγειο σφαίρα!!
 
 
Έπειτα, παρακολουθήσαμε εικόνες και βίντεο που είχαν ανεβάσει οι φίλοι μας από την Ευρώπη!!
 
Τα παιδιά πραγματικά εντυπωσιάστηκαν!!!
 
Ο μεγαλύτερος τους όμως θαυμασμός προκλήθηκε, όταν μάθανε πως θα μπορούσαμε και εμείς να φτιάξουμε ένα βίντεο με τις εργασίες μας, έτσι ώστε όλοι οι φίλοι μας από την Ευρώπη να μπορέσουν να τις δούνε...!!!
 
Πρώτη μας δραστηριότητα ήταν η δημιουργία της αφίσα μας!!






 
Έτοιμο και το βίντεο με πολύ αγάπη για όλους τους φίλους μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη!!



5 σχόλια:

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips