01 Ιουνίου 2015

Βόλτα στην μαγευτική λίμνη Βόλβη!!!

 
Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού μας προγράμματος για το νερό επισκεφθήκαμε τα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας και συγκεκριμένα την Λίμνη Βόλβη!
 
 
Πριν την επίσκεψή μας τα παιδιά θέλησαν να μάθουν τη  διαδρομή που θα διανύσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας, μιας και θα ήταν η πρώτη μας εξόρμηση έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης... βοηθός μας σ΄αυτήν την διαδικασία το πρόγραμμα Google Earth!!
 
Πολύ μεγάλη κυρία η διαδρομή μας..
όμως τι θα συναντήσουμε εκεί;;;
 
Από την αναζήτησή μας στο διαδίκτυο μάθαμε πως στην λίμνη Βόλβη βρίσκουν καταφύγιο χιλιάδες πουλιά!!!
  
Όμως οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον και να μην το μολύνουν με σκουπίδια και διάφορα απόβλητα, γιατί τότε θα διαταραχθεί η ισορροπία και τα πουλιά, αλλά και τα ψάρια της λίμνης θα κινδυνέψουν να εξαφανιστούν!!
  
 


Ήρθε όμως η ώρα για την εκδρομή μας!!!!!
Φτάνοντας στην λίμνη θαυμάσαμε το υπέροχο τοπίο!!!
 
 
Μάθαμε για διάφορα πουλιά που συναντάμε στην λίμνη και τα ζωγραφίσαμε...
 
 
 
 
Από την περιήγησή μας στην λίμνη,
εντύπωση μας έκανε αρχικά μία μεγάλη φωλιά πελαργού...
 
 
 
Μάθαμε πως οι αισθήσεις μας και κυρίως η όραση και η ακοή θα μας βοηθήσουν να παρατηρήσουμε καλύτερα το φυσικό περιβάλλον, ν' ακούσουμε τους ήχους που κάνουν τα διάφορα πουλιά και να τ' αναγνωρίσουμε!!!
 
Με τα κιάλια παρατηρήσαμε ακόμη πιο καλά τα πουλιά!!
 

 
Η βόλτα μας δίπλα στην λίμνη Βόλβη ήταν μια μοναδική εμπειρία, που μας έφερε σ' επαφή με το φυσικό περιβάλλον της λίμνης, τους φυσικούς οργανισμούς που αναπτύσσονται εκεί, καθώς και τους ζωικούς. Τέλος, αναπτύχθηκαν αισθήματα προστασίας του περιβάλλοντος από τα παιδιά.
 
 
 
 
 
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα Σοφία, αλλά και τις συνεργάτιδές της για την υπέροχη παρουσίαση της λίμνης και την εξάσκησή μας στην παρατήρηση και την αναγνώριση των μυστικών της!!!
 
 
 
Επιστρέφοντας στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά με τον κ. Γιώργο αξιοποιήσανε τα πουλιά που ζωγραφίσανε στα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας, κατασκευάζοντας μία μακέτα!!!
 
Αναπαραστήσανε έτσι με τον πιο όμορφο τρόπο την λίμνη Βόλβη, με τα υπέροχα πουλιά, και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, το λεωφορείο που μας πήγε εκδρομή και το κτίριο, που μας φιλοξένησε...
προσθέσανε και μερικές βαρκούλες και έτοιμη η λίμνη μας!!!!!! 
 
 
 


 
 


2 σχόλια:

  1. Πολύ τη ζήλεψα αυτή την εκδρομή!!!! Μοναδική εμπειρία! Υπέροχη και η μακέτα σας! Μπράβο σας που το οργανώσατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη μακέτα και επίσκεψη!!!!!!!!Μπράβο σας Έφη μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips