28 Νοεμβρίου 2015

Γνωριμία με τους ήχους!!Η γιορτή του Πολυτεχνείου μας έδωσε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε δειλά-δειλά την μουσική, τα μουσικά όργανα της τάξης και τους ήχους..
Με αφορμή το τραγούδι της Ντενεκεδούπολης,τα παιδιά πήραν τα οργανάκια της τάξης και συνοδεύσανε το τραγούδι!Τέλος, αφού μιλήσαμε για την Ειρήνη και τα σύμβολά της, αναφερθήκαμε στο περιστέρι...όταν έχουμε ειρήνη τι ακούμε;; Καταγράψαμε τις απαντήσεις των παιδιών μέσα στα περιστεράκια και κολλήσαμε τα περιστέρια σ' ένα μεγαλύτερο ...


Έπειτα, γνωρίσαμε και επεξεργαστήκαμε τους 
ήχους του περιβάλλοντος.

Με την βοήθεια του παρακάτω PowerPoint είδαμε διάφορα μέρη, που συναντάμε τους φυσικούς ήχους ή αλλιώς ήχους του περιβάλλοντος, μαντέψαμε τους ήχους που μπορεί να συναντήσουμε στο κάθε μέρος και τους ακούσαμε..Ήχοι του περιβάλλοντος from Έφη Μπακή

Στο Kidspiration τοποθετήσαμε κάθε ήχο στο περιβάλλον, στο οποίο συναντάμε τον κάθε ήχο...
και ζωγραφίσαμε τους ήχους...


Τέλος, διαβάσαμε το παραμύθι Ο Σταγονούλης "πετάει" στα σύννεφα από το ιστολόγιο της Μαρίας Δραγάσια!!

Αφού έγινε ο σχολιασμός του παραμυθιού, με έμφαση στον κύκλο του νερού, ακούσαμε τον ήχο της βροχής, της αστραπής, της καταιγίδας, του ποταμού, της θάλασσας..

Πώς θα μπορούσαμε ν' αποδώσουμε αυτούς τους ήχους του περιβάλλοντος με τα μουσικά όργανα της τάξης;;

Ακολούθησε έτσι η ηχογράφηση των ήχων, με την βοήθεια των μουσικών οργάνων.

Ακόμη, φτιάξαμε την παρακάτω μακέτα για ν' αναπαραστήσουμε τον κύκλο του νερού και με την τεχνική του Stop motion, δημιουργήσαμε την παρακάτω ταινία!!


3 σχόλια:

 

Αν όλα τα παιδιά της γης..Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips