26 Ιανουαρίου 2016

E-twinning program Μουσική Πινακοθήκη - Μουσικά όργανα

Η ενασχόλησή μας με την μουσική στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning "Μουσική Πινακοθήκη" δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει την γνωριμία των παιδιών με τα μουσικά όργανα. 

Διαβάζοντας το βιβλίο "Η Πιπίτσα ταξιδεύει στην ορχήστρα" της Μάρως Θεοδωράκη, γνωρίσαμε τα μουσικά όργανα της ορχήστρας και ακούσαμε από το συνοδευτικό Cd του βιβλίου ποιήματα και τραγούδια, που αποδίδονται με θεατρικό ύφος από ομάδα ηθοποιών, καθώς και τους χαρακτηριστικούς ήχους των μουσικών οργάνων.


Από το λογισμικό της Μουσικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου παίξαμε πολλά παιχνίδια και αναγνωρίσαμε τους ήχους των μουσικών οργάνων.

Με την βοήθεια του Kidspiration ταξινομήσαμε τα μουσικά όργανα σε 3 κατηγορίες ανάλογα με την πηγή του ήχου τους. Έτσι δημιουργήθηκαν 3 οικογένειες οργάνων, τα κρουστά, τα πνευστά, τα έγχορδα.Κάναμε με παντομίμα τα μουσικά όργανα και οι συμμαθητές μας προσπαθούσαν κάθε φορά να μαντέψουν το μουσικό όργανο..


 Ακόμη, ψηφίσαμε το αγαπημένο μας μουσικό όργανο και οπτικοποιήσαμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μας με την βοήθεια του Excel.Τέλος, τα παιδιά φέρανε στο νηπιαγωγείο μουσικά όργανα από το σπίτι τους και τα παρουσιάσανε στους συμμαθητές τους!!


Την συγκεκριμένη ανάρτηση την αφιερώνω σε μια ψυχούλα που έφυγε νωρίς, αλλά πάντα θα είναι στην καρδιά μας και στην προσευχή μας!


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες όλες σας οι δραστηριότητες, Εφάκι!!! Όσο για την αφιέρωση.... άκρως συγκινητική.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips