10 Μαρτίου 2016

E-twinning program "Ας γνωριστούμε τραγουδώντας" – Συνεργατικό cd για την Μουσική ΠινακοθήκηΚατά την έναρξη του προγράμματός μας τα μέλη έφτιαξαν ένα μικρό τραγούδι γνωριμίας για να  συστηθούν στους καινούργιους τους φίλους ! Και τα έντεκα  τραγούδια των μελών  ενώθηκαν και δημιουργήθηκε το πρώτο συνεργατικό cd της Μουσικής Πινακοθήκης !

Ξεκινώντας το έργο μας το πρώτο που θελήσαμε να κάνουμε  ήταν μια μικρή «δημοσκόπηση» παιδιών και γονέων για τα αγαπημένα τους τραγούδια. Αυτό έγινε με δύο διαφορετικούς τρόπους :  Στα παιδιά χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή AnswerGarden στην οποία το κάθε παιδί από τα έντεκα νηπιαγωγεία έμπαινε και έγραφε το αγαπημένο του τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί  ένα συννεφόλεξο  των αγαπημένων τους τραγουδιών.
Στους γονείς ακολουθήσαμε άλλη μέθοδο. Τους δόθηκε στο σπίτι ένα φύλλο εργασίας που έφτιαξε το  
2ο Νηπ/γείο Ν.Μουδανιών και πάνω σε αυτό έγραψαν το αγαπημένο τους παιδικό τραγούδι !


Στη συνέχεια το κάθε νηπιαγωγείο έπρεπε να δημιουργήσει ένα τραγούδι με ρυθμό γνώριμου τραγουδιού και με αυτό να παρουσιάζετε στις τηλεδιασκέψεις που θα ακολουθούσαν ! Τα τραγούδια αφού ηχογραφήθηκαν από κάθε νηπιαγωγείο ανέβηκαν σε μια πολυμεσική αφίσα στην ιστοσελίδα thinglink.com που δημιούργησε το 
29ο Νηπ. Σερρών σε μορφή παζλ.

Σε κάθε σύνδεση τα παιδιά τραγουδούν τα τραγούδια γνωριμίας τους και στη συνέχεια καταγράφουν τις εντυπώσεις τους σε ένα φύλλο εργασίας κοινό για όλα τα μέλη που έφτιαξε το 
Νηπ/γείο Βλαχάτων Κεφαλλονιάς.
 Στη συνέχεια όλα τα τραγούδια των μελών συγκεντρώθηκαν και έγινα ένα online βιβλίο ( e-book) από το Nηπιαγωγείο Γαρδικίου.

Ο τελικός στόχος όμως ήταν να δημιουργηθεί ένα cd με όλα τα τραγούδια γνωριμίας  των νηπιαγωγείων που θα μοιράζονταν  και στα παιδιά και θα έμενε στην cdθήκη του κάθε σχολείου. Αυτό  το εγχείρημα το ανέλαβε να το εκτελέσει το 4ο Ολοήμερο Νηπ/γείο Πυλαίας με απόλυτη επιτυχία! Έφτιαξε τις απαραίτητες μουσικές γέφυρες, την διαμήνυση του κάθε τραγουδιού και το οπισθόφυλλο του cd που θα εκτυπώναμε ! Στο εξώφυλλο του cd μπήκε η εικόνα του λογοτύπου μας και ο τίτλος :
 «Ας γνωριστούμε τραγουδώντας» .11 νηπιαγωγεία απ' όλη την Ελλάδα με 11 τραγούδια γνωριμίας και τις αυθεντικές φωνούλες των νηπίων είναι έτοιμα σ' ένα Cd για να μας ταξιδέψουν και να μας συντροφέψουν στις μουσικές μας περιπλανήσεις..


Και συνεχίζουμε ομαδικά, συνεργατικά, διαδικτυακά και φυσικά μουσικά!!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips