20 Φεβρουαρίου 2017

E-twinning "Kids advertising healthy foods" Γνωριμία με τις μασκότ και τα σλόγκαν


Γνωριμία με τις μασκότ και τα σλόγκαν

Καθώς διανύουμε πλέον την περίοδο γνωριμίας των μελών του e-twinnning έργου "Kids advertising healthy foods" και αφού το κάθε νηπιαγωγείο δημιούργησε την δική του μασκότ και σλόγκαν έφτασε η ώρα να τα γνωρίσουμε ! Πολλές οι ιδέες και η κάθε μια ξεχωριστή! Τερατάκια, λαχανικά, ζώα, αντικείμενα  κ.ά. αποτελούν τις μασκότ των μελών του έργου ! Η κάθε μία μασκότ πλέον θα είναι η «αντιπρόσωπος του κάθε σχολείου !
               Οι μασκότ των μελών του έργου μας


Ο πίνακας με τις μασκότ και τα σλόγκαν του κάθε νηπιαγωγείου


Αρχικά εκτυπώσαμε τις μασκότ των μελών και προσπαθήσαμε να τις  τοποθετήσουμε  σε δύο χάρτες (έναν της Ελλάδος και έναν της Ευρώπης).





Το κάθε μέλος έφτιαξε την εικόνα της μασκότ του σε παζλ στην σελίδα jigsawplanet.com και το ανέβασε στην πλατφόρμα του Twinspace για να το μοιραστεί με όλους.  Στις ελεύθερες δραστηριότητες τα  παιδιά μπορούν να παίζουν με τα 12 παζλ -μασκότ για να τα γνωρίσουν !






 Μπορείτε και εσείς να παίξετε με την μασκότ μας, Σάρλωτ το καρότο  σε παζλ :



Η επόμενη δράση μας ήταν η οργάνωση τηλεδιασκέψεων για να γνωρίσουμε από κοντά πλέον τους εταίρους, τις μασκότ και να ακούσουμε τα σλόγκαν τους και τα τραγούδια τους ! Δημιουργήθηκε ένα αρχείο google doc, στο οποίο δημιουργήθηκαν οι ομάδες των τηλεδιασκέψεων !
Σε κάθε τηλεδιάσκεψη θα έπρεπε το κάθε μέλος να παρουσιάσει την μασκότ του, να μας πει το σλόγκαν του και ότι άλλο είχε ετοιμάσει σχετικό.
Στη συνέχεια μετά την τηλεδιάσκεψη τα παιδιά ζωγράφιζαν τις εντυπώσεις τους και τις αντίστοιχες μασκότ σε κοινά φύλλα εργασίας !


  • Τηλεδιάσκεψη με Σερβία, Κεντρί Ιεράπετρας, Πυλαία






  • Τηλεδιάσκεψη με Πορτογαλία, 56ο Θεσσαλονίκης, Ιεράπετρα Κρήτης




  • Τηλεδιάσκεψη με 29ο Σερρών, Μουδανιά


  • Τηλεδιάσκεψη με Προσοτσάνη Δράμας, Πυλαία, Πορτογαλία








Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος ! Έμαθαν χαιρετισμούς σε διάφορες γλώσσες, συναντήθηκαν με πολλά άλλα παιδιά και μοιράστηκαν τις ιδέες και τις κατασκευές τους ! 

Το επόμενο ραντεβού είναι πολύ κοντά με πιο δημιουργικές ακόμα δράσεις !







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips