09 Φεβρουαρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Νηπιαγωγείο μας και φέτος συμμετέχει ως Υποστηρικτής στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στέλνοντας τα δικά του μηνύματα...

#SID2021 

Το σχολείο μας στο χάρτη των Σχολείων-Υποστηρικτών


Η αφίσα μας














Ένα βίντεο με τα μηνύματα των μαθητών





Στα πλαίσια του e-twinning προγράμματος μας "Wearing my mask I can..."  όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία δημιουργήσαμε μία αφίσα..


Τέλος, στο νηπιαγωγείο μας αποδώθηκε χάλκινη ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας (eSafety Label) 🥉 για τις πρακτικές ασφάλειας που εφαρμόζονται στο σχολείο μας 🏫 .
Το eSafety Label είναι μια πρωτοβουλία για το European Schoolnet που ξεκίνησε το 2012. Στόχος του είναι να παρέχει στα ευρωπαϊκά σχολεία και στο εκτεταμένο σχολικό οικοσύστημα:
Μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης,
ένα διαδικτυακό περιβάλλον και κοινότητα για καθηγητές, διευθυντές σχολείων, καθηγητές Πληροφορικής - ΤΠΕ και το προσωπικό του σχολείου.
Επομένως, η Κοινότητα ψηφιακής ασφάλειας προσφέρει τον ιδανικό χώρο για τους συμμετέχοντες να αλληλεπιδρούν, να ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές, να ζητούν συμβουλές και να μοιράζονται τις δύσκολες περιπτώσεις και τον τρόπο με τον οποίο επιλύθηκαν.
Το σύστημα διαπίστευσης eSafety επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τα διαδικτυακά επίπεδα ασφαλείας του σχολείου τους βάσει ενός συνόλου κριτηρίων για τον προσδιορισμό των δυνατών και αδύνατων σημείων που αφορούν τρεις βασικούς τομείς: την υποδομή, την πολιτική και την πρακτική.

















Συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο πάντα με ασφάλεια!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips