22 Δεκεμβρίου 2015

E-twinning ~ Μουσικό Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο Online

Για τις χριστουγεννιάτικες μέρες στο νηπιαγωγείο τα μέλη του προγράμματος "Μουσική Πινακοθήκη" αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα online Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης κοινό για όλους ! 
Σε αυτό το ημερολόγιο κάθε μέρα περιέχει και μία δράση που σχετίζεται με την μουσική. Υπάρχουν μουσικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε μορφή γρίφων, βίντεο, ηχοϊστορίες κλπ.
Το κάθε νηπιαγωγείο-μέλος ακολουθώντας το ημερολόγιο αλλά με μία «σχετική ελευθερία» προσπαθεί να κάνει τις δράσεις που περιέχει !!
Το ημερολόγιο φτιάχτηκε στην  ιστοσελίδα https://www.thinglink.com/ 
για να είναι προσβάσιμο από τα μέλη !


Πολλοί γρίφοι μας παρέπεμπαν σε γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια! 
Έτσι ακούσαμε το γρίφο
 "Κάθε χρόνο τέτοια μέρα με βάζουν στο σαλόνι. Τα παιδάκια με στολίζουν και με θαυμάζουν όλοι!" και αφού βρήκαμε πως η λύση του γρίφου ήταν το έλατο, ακούσαμε και μάθαμε το ομώνυμο τραγούδι..
Ακολούθησαν και άλλοι γρίφοι που μας ενθουσίασαν, όπως 
  • "Το σκουφάκι μου φοράω, το τριγωνάκι μου κρατάω. Χαρούμενο μήνυμα σας φέρνω, τα Χριστούγεννα αναγγέλλω" (τραγούδι:Τρίγωνα κάλαντα)
  • "Έχω κόκκινη μυτούλα και κουδουνάκι στο λαιμό. Τον Άι Βασίλη βοηθάω με ακούς που χοροπηδώ;;" (τραγούδι: Ρούντολφ το ελαφάκι)
  • "Με τα δώρα φορτωμένος έρχεται από τον ουρανό. Αχ! Θα έρθει και σ'εμένα; Πόσο πολύ τον αγαπώ!" (τραγούδι: Ο Άι Βασίλης πάλι θα'ρθει)
  • "Φτωχό παιδάκι είμαι εγώ, που τριγυρνώ στον ουρανό. Και στον Χριστούλη προσκυνώ μαζί με το τύμπανό μου."(τραγούδι: Ο Μικρός Τυμπανιστής)

Έτσι, το ημερολόγιο συνοδεύτηκε και από ένα βιβλίο της μουσικής πινακοθήκης που περιείχε τα τραγούδια του ημερολογίου, στο οποίο τα παιδιά ζωγράφισαν το κάθε τραγούδι που μάθαιναν. Το συγκεκριμένο βιβλίο δημιούργησε το Νηπιαγωγείο Βλαχάτων Κεφαλλονιάς !Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα μουσικά στολίδια και στολίσαμε το δεντράκι της τάξης.
Φτιάξαμε τις μουσικές χριστουγεννιάτικες κάρτες μας.


Αλλά και ηχοϊστορία φτιάξαμε, χρησιμοποιώντας τις 4 εικόνες του ημερολογίου (το κλειδί, το μωρό που κλαίει, το Ρούντολφ, το δώρο)
Πολλές δραστηριότητες που έγιναν με αφορμή το online ημερολόγιο μπορείτε να δείτε και εδώ όπως Η Μάγισσα που μισούσε τα κάλανταΤα ξωτικά και οι μουσικοί καθρέφτες, Ο Ρούντολφ και η παρτιτούρα του Άι Βασίλη.

Έκπληξη για τα μικρούλια μας ήταν η παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού "Ο Πέτρος και ο Λύκος" από την ομάδα Κρουστόφωνο!
Πραγματικά μας εντυπωσίασαν με τα υπέροχα μουσικά παιχνίδια και μας καθήλωσαν με την παρουσίαση του παραμυθιού που ήταν επενδυμένο με καταπληκτικούς ήχους, αλλά και την συνοδεία του πιάνου, της κιθάρας, της φυσαρμόνικας και πολλών ακόμη μουσικών οργάνων!!και συνεχίζουμε....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips