22 Φεβρουαρίου 2016

E-twinning program "Μουσική Πινακοθήκη"~ Μουσικά όργανα (συνέχεια...)


Σε συνέχεια των προηγούμενων δραστηριοτήτων μας για τα μουσικά όργανα ( εδώ ),
τα παιδιά παρουσίασαν και άλλα μουσικά όργανα που έφεραν από το σπίτι τους!!


Φτιάξαμε αυτοσχέδιες μαράκες και τυμπανάκια με ανακυκλώσιμα υλικά..Μία έκπληξη περίμενε τα μικρούλια μας, αλλά και τους αγαπημένους τους γονείς...
Έτσι, μέσα στα τυμπανάκια, τοποθετήσαμε τις οδηγίες κατασκευής του μουσικού οργάνου, που επέλεξε το κάθε παιδάκι να φτιάξει με τους γονείς του  στο σπίτι του και αφού δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους, σήμερα ήταν η μέρα της παρουσίασής τους!
Τα παιδιά και οι γονείς πραγματικά μας εντυπωσίασαν με τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες!!!Στη συνέχεια το 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και η Αθηνά με την Ελένη  μας μοίρασαν τα αινίγματα που είχαν φτιάξει με τα παιδιά και τους γονείς για τα όργανα της τάξης.
 Αυτά διαμορφώθηκαν από το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και την Αριάδνη σε φύλλα εργασίας και μοιράστηκαν στα μέλη του προγράμματος.Tέλος, η αγαπημένη μας μελισσούλα μας βοήθησε να μάθουμε ακόμη καλύτερα τα αινίγματα των κρουστών οργάνων της τάξης. Κάθε φορά που διαλέγαμε μία κάρτα, διαβάζαμε το αίνιγμα και  οδηγούσαμε την μελισσούλα στην λύση του αινίγματος!!

Παίξαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε και συνεχίζουμε μουσικά....

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικά!!!Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς.....Τα αυτοσχέδια όργανα, την συνεργασία με τους γονείς!!!!!Χίλια μπράβο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Αν όλα τα παιδιά της γης..Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips