29 Ιανουαρίου 2017

Μασκότ και σλόγκαν νηπιαγωγείου : Charlotte the carrot

Μασκότ και σλόγκαν νηπιαγωγείου

Η επόμενη δράση του e-twinning προγράμματος "Kids advertising healthy foods", στα πλαίσια της γνωριμίας μας, ήταν να δημιουργήσει το κάθε νηπιαγωγείο τη δική του μασκότ και σλόγκαν για να το χρησιμοποιεί σαν αναγνωριστικό των δράσεών του. Όλες οι μασκότ και τα σλόγκαν ανέβηκαν στην πλατφόρμα του Twinspace και στην ιστοσελίδα linoit.
Στο δικό μας νηπιαγωγείο στα παιδιά παρουσιάστηκαν διάφορες υποψήφιες μασκότ, όπως η μελιτζάνα, η ντομάτα, το καρότο, το σκόρδο, η πράσινη πιπεριά και το κολοκυθάκι!



Σε αρχείο Excel τα παιδιά ψήφισαν την μασκότ, που τους άρεσε περισσότερο..


Η πλειοψηφία των παιδιών επέλεξε το καρότο ως την μασκότ του νηπιαγωγείου μας για το φετινό μας e-twinning πρόγραμμα...και το όνομά της Charlotte the carrot!!

Με αφορμή την επιλογή του καρότου από τα παιδιά διαβάσαμε το βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου 
"Η μάγισσα Κρεμμυδομπιζέλω και οι Καροτίνοι"


Και μετά από τόσες καροτοπεριπέτειες αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε σε φύλλο εργασίας, που ετοίμασε το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών, την μασκότ μας και όλες μαζί οι εργασίες των παιδιών να δημιουργήσουν ένα βιβλίο στο issuu!



Επόμενη εργασία μας ήταν η δημιουργία του σλόγκαν του νηπιαγωγείου μας! Από το σλόγκαν μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο αριθμός "10" που είναι και ο αύξων αριθμός του νηπιαγωγείου μας..

Και το σύνθημά μας στην αγγλική γλώσσα:
 "Tenth eat health"



Το κάθε νηπιαγωγείο έκανε μοναδική και ξεχωριστή μασκότ και σλόγκαν,  τα μοιράστηκε μαζί μας ανεβάζοντας τα στην ιστοσελίδα  http://linoit.com/



Το σύνθημα μας έδωσε την αφορμή να δημιουργήσουμε και την αφίσα του προγράμματος για το νηπιαγωγείο μας.
Χωρισμένα οι μαθητές σε ομάδες ανέλαβαν την συνεργατική ζωγραφική πέντε διαφορετικών κομματιών της αφίσας.





Και η αφίσα μας έτοιμη!!


Η αφίσα ενθουσίασε τα παιδιά και η εργασία συνεχίστηκε στα τραπέζια με ατομική εργασία σε κλειστό φύλλο εργασίας.






Το πρόγραμμα μας δεν θα μπορούσε να μην έχει τις ευχές των γονέων...έτσι αφού τους δόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο για το πρόγραμμα, οι γονείς μας έδωσαν τις ευχές τους μέσα σε post-it σε σχήμα φρούτων..όλα μαζί τα φρούτα με τις ευχές των γονέων παρουσιάζονται μέσα από μία τηλεόραση!!





Και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips