05 Μαρτίου 2017

E-twinning "Kids Advertising healthy foods" Christmas' actions



Τα Χριστούγεννα μας δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να συμμετάσχουμε σε συνεργατικές δράσεις χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη ήταν τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Το κάθε σχολείο έπρεπε να δημιουργήσει ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι είτε οnline είτε όχι, με σαφείς οδηγίες και να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου.

Το δικό μας παιχνίδι ήταν ένα παιχνίδι μνήμης με χριστουγεννιάτικες εικόνες στην εφαρμογή https://learningapps.org/




Τις επόμενες μέρες παίξαμε πολλά παιχνίδια οnline που είχαν δημιουργηθεί από τους φίλους μας !






Η επόμενη δράση μας ήταν το μοίρασμα χριστουγεννιάτικων συνταγών και η εκτέλεση κάποιων από αυτές ! Το κάθε νηπιαγωγείο σε ένα πίνακα Padlet ανέβασε Χριστουγεννιάτικες συνταγές.


Made with Padlet

Το δικό μας νηπιαγωγείο επέλεξε να φτιάξει την συνταγή του 4ου Νηπιαγωγείου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν τα μπισκοτόσπιτα!!









Χαμόγελα χαράς και ευτυχίας! Μοναδικές στιγμές!

Η τρίτη μας Χριστουγεννιάτικη συνεργατική δράση μας για το έργο μας ήταν οι 12 μέρες καλοσύνης και υγιεινής διατροφής !

Σε αυτή τη δράση θελήσαμε να εμπλέξουμε και την οικογένεια στο πρόγραμμα κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές ! 

Δημιουργήσαμε ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για 12 μέρες πάνω στην γενειάδα του Άι-Βασίλη με πράξεις καλοσύνης αλλά και με υγιεινές διατροφικές προτάσεις.

Την ιδέα την πήραμε από την ιστοσελίδα whimsyworkshopteaching.com και την διαμορφώσαμε στις δικές μας ανάγκες.
Αρχικά σε μία σελίδα στο Titanpad το κάθε νηπιαγωγείο έγραψε μία πράξη καλοσύνης και υγιεινής διατροφής. Στη συνέχεια και οι 12 προτάσεις γράφτηκαν στην γενειάδα του Άι-Βασίλη , μεταφράζοντας η κάθε χώρα τις δράσεις στην γλώσσα της.

Τις μεταφράσαμε  στα Ελληνικά και αφού τις εκτυπώσαμε πήρε το κάθε παιδί τον δικό του Άι-Βασίλη !




Μετά την μέρα των Χριστουγέννων και για 12 μέρες, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους  έπρεπε να εκτελέσουν την εντολή της κάθε σειράς στην γενειάδα του Άι-Βασίλη ξεκινώντας από κάτω. Κάθε φορά που θα την ολοκλήρωναν έπρεπε να κόψουν εκείνο το σημείο. Μέχρι το τέλος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών η γενειάδα του Άι -Βασίλη θα είχε κοπεί όλη!




Μετά την επιστροφή των παιδιών  από τις διακοπές πολλά παιδιά θέλησαν να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους από την δράση. Άλλα μας τις περιέγραψαν και άλλα  μας τις έδειξαν σε φωτογραφίες που είχαν τραβήξει καθ' όλη την διάρκεια των διακοπών.

Μαγείρεψαν υγιεινά μπισκότα, έφαγαν υγιεινά φαγητά, έδωσαν σποράκια στα πουλιά, έφτιαξαν και ήπιαν φρουτοχυμό με αγαπημένα  τους πρόσωπα, ζωγράφισαν τρόφιμα υγιεινής διατροφής, μοιράστηκαν φρουτοσαλάτες και μπισκότα με γείτονες και με την οικογένειά τους κ.ά.










και συνεχίζουμε...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips