14 Μαρτίου 2017

E-twinning "Kids advertising healthy foods" Διαφήμιση : ορισμός και έρευνες



Διαφήμιση : ορισμός και έρευνες
Συμπληρώνουμε online έρευνες για τις στάσεις και τις απόψεις μας σχετικά με τις διαφημίσεις, δίνουμε τον δικό μας ορισμό και τις χωρίζουμε σε έντυπες και ηλεκτρονικές!

Διαφήμιση : ορισμός και έρευνες

Μετά την δημιουργία λογότυπου, μασκότ και την γνωριμία των μελών με τηλεδιασκέψεις, έφτασε η ώρα να πάμε στο επόμενο στάδιο του έργου μας. Το «θεωρητικό» κομμάτι, απαραίτητο για την μετέπειτα δημιουργία διαφημίσεων από τα παιδιά.
Αρχικά, είδαμε την παρουσίαση της μασκότ μας της Charlotte the carrot!
(η παρουσίαση βασίζεται στην θεωρία που ανέβασε στην πλατφόρμα του twinspace η Κατερίνα Καλαϊτζάκη)



Έπειτα, διαβάσαμε το ποίημα "Η Διαφήμιση" της Μαρίας Γουμενοπούλου

και επειδή μας άρεσε πολύ το ποίημα...
το δραματοποιήσαμε!





με αφορμή το ποίημα ζωγραφίσαμε..


















Έπειτα τα παιδιά όλων των νηπιαγωγείων -μελών συμμετείχαν σε δύο διαδικτυακές έρευνες. Η πρώτη δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα easypoll και είχε σκοπό να δούμε αν οι διαφημίσεις και τα Brand names των προϊόντων μας επηρεάζουν στις επιλογές μας. Επιλέξαμε προϊόντα διατροφής γνωστά και άγνωστα από τα οποία έπρεπε να επιλέξουν τα παιδιά. 


Η επόμενη έρευνα έγινε σε google form  και τα παιδιά, απ' όλα τα συμμετέχοντα νηπιαγωγεία, απάντησαν σε ερωτήσεις για τις αντιλήψεις τους και τις στάσεις τους απέναντι στην διαφήμιση. Οι ερωτήσεις ήταν :
  • Αν τους αρέσουν οι διαφημίσεις
  • Αν μαθαίνουν πράγματα από αυτές
  • Αν νομίζουν ότι λένε την αλήθεια
  • Τι κάνουν όταν παίζουν διαφημίσεις στην τηλεόραση.







Στην συνέχεια τα παιδιά έφεραν από το σπίτι τους όσες διαφημίσεις συγκέντρωσαν από περιοδικά ή εκτύπωσαν από το διαδίκτυο και μας τις παρουσίασαν.













Μετά την παρουσίαση των διαφημίσεων δημιουργήσαμε τους παρακάτω πίνακες. Στον πρώτο πίνακα τα παιδιά τοποθέτησαν το προϊόν, το σλόγκαν και το σήμα (logo) της κάθε διαφήμισης στην ανάλογη στήλη.






Αφού είδαμε στον διαδίκτυο ορισμένες διαφημίσεις, ακούσαμε άλλες στο ραδιόφωνο, παρατηρήσαμε και αρκετές σε εφημερίδες και περιοδικά, διαπιστώσαμε πως οι διαφημίσεις χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
α)στις έντυπες
β)στις ηλεκτρονικές









Η συμμετοχή  των γονέων ήταν επίσης πολύ σημαντική, μιας και οι εμπειρίες τους έφεραν στην μνήμη των παιδιών πολλές διαφημίσεις και στο άκουσμα του προϊόντος, πολλές φορές γνωρίζανε και το σλόγκαν!!











Αλλά και το Σαββατοκύριακο των παιδιών ήταν πλούσιο σε έρευνα, μιας και οι μαθητές έπρεπε να συμπληρώσουν το παρακάτω φύλλο εργασίας..





Στο τέλος δώσαμε τον δικό μας ορισμό για την διαφήμιση και τον ανεβάσαμε στην σελίδα του linoit μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του προγράμματος !

\


Γεια σας!!!!!!! Θα τα πούμε σύντομα!!








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips