23 Σεπτεμβρίου 2017

E-twinning program "Together for our world"





Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα για εμάς και τους μικρούς μας μαθητές!! Φέτος, θα εργαστώ με τους μαθητές μου στο ολοήμερο πρόγραμμα και μεταξύ άλλων θα υλοποιήσουμε και πολλές συνεργατικές δράσεις με άλλα σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) της Ελλάδας και της Ευρώπης, μέσα από τα προγράμματα e-twinning.

Η έγκριση για το πρώτο μας πρόγραμμα ήδη ήρθε και χαίρομαι ιδιαίτερα που σ' αυτήν την ομάδα θα είναι συνεργάτιδες και φίλες από τα παλιά, όπως η Σοφία Νίκα, η Natasa Vrapcevic, η Mina Brotas, η Daiva Burduliene, αλλά και καινούριες συνεργάτιδες , όπως η Christelle Vouillot και η Αγγελική Πλασταρά.


Σχετικά με το έργο:
Ο κόσμος μας δεν μας δίνεται ... Πρέπει λοιπόν να το διαφυλάξουμε και, αν είναι δυνατόν, να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Πως; Διατηρώντας τις υποχρεώσεις μας σε αυτόν και απολαμβάνοντας τα δικαιώματα που μας δόθηκαν!

Αυτό το πρόγραμμα σκοπεύει να προσελκύσει νέους μαθητές από διαφορετικές χώρες σε μια εκστρατεία για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καθενός στον κόσμο μας μέσω σημαντικών διεθνών, ευρωπαϊκών ή εθνικών ημερών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.


Αρχικά, μιλήσαμε γενικά με τα παιδιά για το e-twinning πρόγραμμα, παρακολουθώντας την παρουσίαση που τους ετοίμασα..


E twinning programs from Έφη Μπακή

Παρομοιάσαμε τα δίδυμα ανθρωπάκια από το λογότυπο του e-twinning με τα δίδυμα κοριτσάκια που έχουμε στην τάξη μας..


και ζωγραφίσαμε σε φύλλο εργασίας το λογότυπο του e-twinning.





Παρατηρήσαμε την υδρόγειο σφαίρα και τα παιδιά ανέφεραν όσα γνώριζαν γι' αυτήν (ονομάζεται Γη, γυρίζει γύρω από τον ήλιο και από τον εαυτό της(!))

Εντοπίσαμε τις ηπείρους και συγκεκριμένα την Ευρώπη και την Ελλάδα. 


Χρωματίσαμε σε φύλλο εργασίας με διάφορα χρώματα την κάθε χώρα της Ευρώπης.


Αναφερθήκαμε στις διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην αξία της ειρήνης μεταξύ όλων των χωρών. 

Η πρώτη μας συνεργατική δράση ήταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, στις 21 Σεπτεμβρίου!

Διαβάσαμε ποικίλα παραμύθια όπως "Ο σπόρος της Ειρήνης" και η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη και τονίσαμε την σημασία της ειρήνης.


Αντιγράψαμε την λέξη "ειρήνη", αφού πρώτα αναλύσαμε τα γράμματα από τα οποία αποτελείται η λέξη.





και ζωγραφίσαμε πως φανταζόμαστε την Ειρήνη...









Στην εφαρμογή voicethread τα μέλη του προγράμματος έγραψαν την λέξη "ειρήνη" στην δική τους γλώσσα και ηχογράφησαν την λέξη.



Σε ένα τοίχο padlet τα μέλη του προγράμματος ανέβασαν εικόνες και βίντεο από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης στα σχολεία τους!


Στην εφαρμογή https://wordart.com/ τα παιδιά έγραψαν την λέξη "ειρήνη" σε όλες τις γλώσσες από τα συμμετέχοντα σχολεία . Το σχήμα που επιλέξαμε ήταν το σύμβολο της ειρήνης, το περιστέρι. Τα περιστέρια της ειρήνης εκτυπώθηκαν, πλαστικοποιήθηκαν και έγιναν κρεμαστά για το λαιμό!








Αγαπημένοι μας φίλοι, ευχόμαστε σε όλη την Γη να υπάρχει πάντα Ειρήνη!!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται το πρόγραμμά σας και πολύ όμορφες δραστηριότητες! Μπράβο σας!Καλή αρχή! Νομίζω πως θα μου άρεσε πολύ να συμμετέχω κι εγώ με τα παιδιά μου, αν γινόταν φυσικά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε πολύ Άσπα για τα καλά σου λόγια!!! Θα μπορούσες να μιλήσεις με τους διαχειριστές του προγράμματος σχετικά με την συμμετοχή σου!

      Διαγραφή

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips