29 Σεπτεμβρίου 2017

26 Σεπτεμβρίου Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών, 26 September European Day of LanguagesΣε συνέχεια του e-twinning προγράμματός μας "Together for our world" ασχοληθήκαμε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών (European Day of Languages) που έχει οριστεί ως η 26η Σεπτεμβρίου. 

Αποφασίσαμε έτσι την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών, όλα τα μέλη του προγράμματος να έχουμε την πρώτη μας τηλεδιάσκεψη, ν' ανταλλάξουμε χαιρετισμούς και να παρουσιάσουμε ένα τραγούδι στην γλώσσα της κάθε χώρας.


Το τραγούδι που παρουσιάσαμε στους φίλους μας ήταν "Η καλή-κυρά εβδομάδα", το οποίο αποδώσαμε και θεατρικά!Μετά την τηλεδιάσκεψη οι μαθητές ζωγράφισαν σε φύλλο εργασίας όσα τους εντυπωσίασαν από την πρώτη μας τηλεδιάσκεψη!


Για τεχνικούς λόγους το σχολείο της Σερβίας δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψή μας και έτσι μας ανέβασε ένα βίντεο με το τραγούδι που είχαν ετοιμάσει για όλους εμάς!!! Αγαπημένοι μας φίλοι, γλυκιά μου Νατάσα σας περιμένουμε την επόμενη φορά με ανυπομονησία!Επόμενη δραστηριότητα μας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών ήταν η γραφή αλλά και η ηχογράφηση του χαιρετισμού της κάθε γλώσσας.
Με την βοήθεια του διαδραστικού μας πίνακα τα παιδιά αντέγραψαν τον χαιρετισμό στα ελληνικά..


Σ' ένα τοίχο padlet τα μέλη του προγράμματος ανέβασαν όλους τους χαιρετισμούς γραπτούς και προφορικούς
Τελευταία μας δραστηριότητα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών ήταν η ζωγραφική του χαιρετισμού "Γεια σου" στις γλώσσες των συμμετεχόντων σχολείων, καθώς και στην αγγλική που είναι η κοινή γλώσσα για την μεταξύ μας επικοινωνία!


Στο πρόγραμμά μας δεν θα μπορούσαμε να μην δημιουργήσουμε την αφίσα μας..πολλά χρωματιστά χεράκια και συγκεκριμένα τα δικά μας αγγίζουν την γη με σκοπό να την προστατέψουν και να την κάνουν καλύτερη, μέσα από τον εορτασμό των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εθνικών ημερών.


Στην επόμενή μας δράση τα παιδιά εντόπισαν στο χάρτη της Ευρώπης τις χώρες-μέλη του προγράμματος.

Στον διαδραστικό ζωγράφισαν τις χώρες..

Στον χάρτη της Ευρώπης τοποθέτησαν σύμβολα σε κάθε χώρα συμμετοχής..


και συνεχίζουμε με επόμενες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές ημέρες!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αν όλα τα παιδιά της γης..Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips