22 Οκτωβρίου 2017

World Smile Day 6 October - World Day of Healthy Food 16 October
  • Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου, World Day of Smile, October 6th


Η επόμενη συνεργατική μας δράση στο πρόγραμμα e-twinning " Together for our world" έγινε με τον ερχομό της Παγκόσμιας Ημέρας Χαμόγελου, που γιορτάζεται πάντα την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου, δηλαδή για την φετινή χρονιά στις 6 Οκτωβρίου.

Αρχικά, όλα τα σχολεία παρακολουθήσαμε βίντεο στο YouTube και κάναμε μία μικρή εισαγωγή στο θέμα μας.


Στο MeetingWords, ένα συνεργατικό εργαλείο επεξεργασίας κειμένων, τα συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματος δημιούργησαν ένα ποίημα. Το κάθε σχολείο έπρεπε να συμπληρώσει την φράση : 
"A smile is..." , "Ένα χαμόγελο είναι..."

Στο δικό μας σχολείο τα παιδιά συμπλήρωσαν την πρόταση, έχοντας πάρα πολλές ιδέες, όπως "Ένα χαμόγελο είναι...αγάπη, ήλιος, θάλασσα, δέντρο, δώρα, κ.ά.)
Και επειδή οι ιδέες μας ήταν πολλές και εξίσου όμορφες αποφασίσαμε να ψηφίσουμε.. Η επικρατέστερη..
"Το χαμόγελο είναι..Θεός!"


Σχηματοποιήσαμε τα αποτελέσματά μας και σε φύλλο εργασίας στο Excel.


Στο MeetingWords είδαμε ολοκληρωμένο το πρώτο μας συνεργατικό ποίημα!


Σε φύλλο εργασίας οι μαθητές ζωγράφισαν πως φαντάζονται την απάντησή τους, δηλαδή " Ένα χαμόγελο είναι..Θεός"


Κατόπιν με την βοήθεια του τροχού στο classtools.net ορίστηκαν τυχαία τα ζευγάρια για την 2η μας τηλεδιάσκεψη, που θα λάμβανε χώρα στις 6 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Χαμόγελου.Όλα τα σχολεία ακούσαμε πρώτα στα αγγλικά και μάθαμε στην επίσημη μας γλώσσα το παρακάτω τραγούδι, που θα το τραγουδούσαμε στην μεταξύ μας τηλεδιάσκεψη.Η μετάφραση των στίχων από την Σοφία Νίκα:
 «Ένα χαμόγελό σου
αν χαρίσεις εσύ,
αυτό πάλι πίσω σε σένα
θα 'ρθεί!»

Το νηπιαγωγείο της Σερβίας, που ήταν το δικό μας ζευγάρι, είχε την πολύ ωραία ιδέα να μάθουμε και το παρακάτω τραγούδι, το οποίο είναι ρυθμικό και άρεσε πολύ στα παιδιά!


Επίσης, τα παιδιά έβαψαν με κίτρινη τέμπερα χάρτινα πιάτα και έφτιαξαν ο καθένας το δικό του χαμογελαστό πρόσωπο!Στην τηλεδιάσκεψή μας κρατώντας τα χαμογελαστά πρόσωπα που είχαμε φτιάξει τραγουδήσαμε το κάθε σχολείο στην δική του γλώσσα τα συμφωνηθέντα τραγούδια..Μπορείτε να μας ακούσετε κι εδώ:


Παρακάτω μερικές από τις εργασίες των συνεργαζόμενων σχολείων, που ανέβηκαν στην πλατφόρμα twinspace


και τα πολύ ωραία βίντεο με παιχνίδια και δραστηριότητες που μοιράστηκαν μαζί μας

  • Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής, World Food Day, October 16th

Στην επόμενη συνεργατική μας δράση διαβάσαμε το βιβλίο "Ήταν μία φορά...η Κολοτούμπα" της Σοφίας Μαντούβαλου και συζητήσαμε για την σημασία της υγιεινής διατροφής, αλλά και στις ομάδες των τροφίμων.

Σε φύλλο εργασίας φτιάξαμε το ουράνιο τόξο της υγιεινής διατροφής
Σε πίνακα που αναρτήθηκε στο twinspace τα σχολεία πρότειναν από μία υγιεινή συνταγή και δήλωσαν την συνταγή που θα ήθελαν να υλοποιήσουν στο σχολείο τους.

Το κάθε σχολείο υλοποίησε πρώτα την συνταγή που είχε προτείνει και "ανέβασε" στο twinspace τις οδηγίες για την εκτέλεσή της.
Η συνταγή που πρότεινε το δικό μας σχολείο ήταν τα "φρουτοσουβλάκια"!


Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής φτιάξαμε στο σχολείο την συνταγή, που ετοίμασε το Νηπιαγωγείο της Λιθουανίας, μία πεντανόστιμη και δροσερή φρουτοσαλάτα!


Ευχόμαστε οι μαθητές μας να είναι πάντα χαμογελαστοί και μέσα από μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, γεροί και δυνατοί!!

2 σχόλια:

  1. Για την τόσο απλόχερη προσφορά σου στους συναδέλφους,ένα βραβείο για σένα Έφη με πολλές ευχαριστίες στο https://metovlemma.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ Μαρία μου από καρδιάς! Μακάρι η εργασία των μικρών μου μαθητών να αποτελεί ένα μκρό λιθαράκι στην εκπαίδευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips