31 Οκτωβρίου 2017

Μαθαίνοντας με την Χάιντι!


Το δεύτερο e-twinning πρόγραμμα που ασχολούμαστε την φετινή χρονιά στο ολοήμερο πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα "Learning throught Heidi's eyes", "Μαθαίνοντας με την Χάιντι"!


Λίγα λόγια για το έργο:
Τα παιδιά γνωρίζουν τη μικρή, χαμογελαστή Χάιντι και μέσα από τις περιπέτειές της στις ελβετικές Άλπεις και στην κοσμική μεγαλούπολη διαμορφώνουν αξίες και στάσεις ζωής απέναντι στη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αγάπη, τον σεβασμό, τη μόρφωση.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:
-να αναπτύξουν σεβασμό κι εκτίμηση για τη φύση
-να κατανοήσουν τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και στο φυσικό του περιβάλλον
-να διδαχθούν αξίες όπως ο σεβασμός, η φιλία, η αγάπη
-να γνωρίσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους
-να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα, την αναπηρία
-να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν απλά web 2 εργαλεία
-να κάνουν ερωτήσεις, να λάβουν αποφάσεις, να κάνουν συγκρίσεις, να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν μα πάνω από όλα να διασκεδάσουν μαθαίνοντας

Η γνωριμία μας: 
Για την γνωριμία των συνεργαζόμενων σχολείων χρησιμοποιήθηκαν διάφορα εργαλεία όπως:
  • ένας online χάρτης στο scribblemaps.com  • ένας πίνακας στο el.padlet.com, όπου τα μέλη ανάρτησαν βίντεο από την χώρα και την πόλη τους.  • μία πολυμεσική εικόνα στο thinglink.com με εικόνες και βίντεο από τα συμμετέχοντα σχολεία  • ένας ακόμη πίνακας στο el.padlet.com, όπου οι μαθητές με το εργαλείο Voki.com χαιρέτησαν τους φίλους τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία και παρουσίασαν τον εαυτό τους.

Εδώ η δική μας παρουσίαση στο Voki.com

αλλά και σε βίντεο στο YouTube


October activities - Δραστηριότητες Οκτωβρίου:

Τον Οκτώβριο ξεκινήσαμε τις πρώτες συνεργατικές δραστηριότητες. Αρχικά, διαβάσαμε το βιβλίο με την ιστορία της Χάιντι.


και τα παιδιά σε φύλλο εργασίας ζωγράφισαν τους βασικούς χαρακτήρες του βιβλίου.
Online Games
Παίξαμε πολλά online παιχνίδια που ανέβασαν όλα τα συμμετέχοντα σχολεία στην πλατφόρμα twinspace.

μέμορυ

παζλ


παιχνίδι σειροθέτησης εικόνων

παιχνίδι αντιστοίχισης εικόνας-λέξης

Online Quiz 
τα παιδιά εργάστηκαν σε φύλλα εργασίας στο πίνακα ομαδικά
λαβύρινθος

κρυπτόλεξο

βρες τις διαφορές
αντιστοίχιση εικόνας-λέξης


Heidi's collaborative train-Το συνεργατικό τρένο της Χάιντι


 Το συνεργατικό τρένο της Χάιντι είναι μία πολυμεσική εικόνα στο thinglink.com που έφτιαξε για όλα τα σχολεία η Εύη Καρέλλα! Το τρένο θα περάσει απ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα γεμίσει φωτογραφίες και πληροφορίες για την κάθε χώρα.


Τα σχολεία της Ελλάδας χωρίστηκαν σε ομάδες ανά πόλη και κάθε ομάδα θα έπρεπε να παρουσιάσει μία χαρακτηριστική εικόνα της πόλης τους, με σκοπό να γίνει ένα κολάζ φωτογραφιών, που θα ενσωματωθεί με πληροφορίες για την χώρα μας στο τρενάκι.

Οι ομάδες ήταν: 
-Ομάδα Θεσσαλονίκης (10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, 1ο Νηπιαγωγείο Λητής, 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου, 6ο Νηπιαγωγείο Διαβατών)
-Ομάδα Κατερίνης ( 7ο, 13ο, 20ο, 24ο, Ειδικό Νηπιαγωγείο Κατερίνης)
-Ομάδα Δράμας με το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης
-Ομάδα Ιωαννίνων με το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων
-Ομάδα Κομοτηνής με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής
-Ομάδα Φαρσάλων με το 4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων


Στην δική μας ομάδα (Ομάδα Θεσσαλονίκης) προτάθηκαν από τα μέλη φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης και όλες μαζί ενσωματώθηκαν σε online ψηφοφορία στο easypolls.com, όπου όλοι οι  μαθητές και των τεσσάρων νηπιαγωγείων της Θεσσαλονίκης ψήφισαν ατομικά.Η φωτογραφία που επέλεξαν οι περισσότεροι μαθητές ήταν :

Το κολάζ με όλες τις φωτογραφίες από την Ελλάδα, που προστέθηκε στο τρενάκι της Χάιντι!Let's sing a song-Ας τραγουδήσουμε ένα τραγούδι

Our collaborative poster-Συνεργατική αφίσα


Τον μήνα Οκτώβριο πραγματοποιήσαμε με τα συνεργαζόμενα σχολεία την πρώτη μας τηλεδιάσκεψη. Μία τηλεδιάσκεψη γνωριμίας με τραγούδια από το κάθε σχολείο. Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες ορίσαμε ως ημέρα τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Το δικό μας σχολείο ήταν στην ίδια ομάδα με το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Δράμας.
Πριν όμως από την τηλεδιάσκεψή μας η κάθε ομάδα θα έπρεπε να δημιουργήσει μία συνεργατική αφίσα, που θα διαφήμιζε την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο PostermyWall.com εργαστήκαμε συνεργατικά με το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και ετοιμάσαμε την παρακάτω αφίσα. Το δικό μας σχολείο επιμελήθηκε το φόντο και το Νηπιαγωγείο της Προσοτσάνης το κείμενο.


σε πίνανα padlet όλες οι συνεργατικές αφίσεςΦωτογραφίες από την πρώτη μας τηλεδιάσκεψη, στην οποία είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας και το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου!


και συνεχίζουμε...

2 σχόλια:

  1. Για την δημιουργικότητα, την προσφορά, την συναδελφικότητα και την υπέροχη εργασία σας, ένα βραβείο σας περιμένει στο stosxolio.blogspot.gr μαζί με πολλά πολλά ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ Θωμαή για τα θερμά και ενθαρρυντικά σου λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips