25 Νοεμβρίου 2017

Φθινοπωρινές δραστηριότητες με την ΧάιντιΣε συνέχεια του ευρωπαϊκού μας e-twinning προγράμματος "Learning thought Heidi's eyes" ασχοληθήκαμε με το φθινόπωρο μέσα από διάφορες συνεργατικές δραστηριότητες .

Our Fall Album- Το φθινοπωρινό μας άλμπουμ

H πρώτη μας συνεργατική δραστηριότητα ήταν η δημιουργία ενός συνεργατικού φθινοπωρινού άλμπουμ. Η Χάιντι μας δείχνει μια φθινοπωρινή εικόνα από τα βουνά των Άλπεων και μας ζητάει να της στείλουμε μία φωτογραφία από την αυλή ή την γειτονιά μας,  όπου θ' αποτυπώνονται τα χρώματα του φθινοπώρου. Όλες οι εργασίες τοποθετούνται σε online βιβλίο στο storyjumper.


Στο νηπιαγωγείο μας βγάλαμε φωτογραφίες από το σχολείο και την περιοχή μας..


και ψηφίσαμε την αγαπημένη μας στο easypolls.net


Το online βιβλίο της Χάιντι με τις φθινοπωρινές εικόνες όλων των σχολείων είναι έτοιμο!


Fall paintings contest- Ο φθινοπωρινός μας διαγωνισμόςΗ επόμενή μας δράση ήταν η δημιουργία μίας συνεργατικής ζωγραφιάς για το φθινόπωρο. Τα σχολεία χωρίστηκαν σε ομάδες και εμείς σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Δράμας δημιουργήσαμε τη παρακάτω φθινοπωρινή ζωγραφιά στο awwapp.com


Σε φύλλο εργασίας οι μαθητές αποτύπωσαν την φθινοπωρινή ζωγραφιά της Χάιντι, που ετοιμάσαμε με το Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης.


Όλες οι ζωγραφιές  των σχολείων ανέβηκαν στην πλαφόρμα twinspace σε πίνακα padlet.Με τα μέλη του προγράμματος αποφασίσαμε να ψηφίσουμε ανάμεσα στις παραπάνω ζωγραφιές και αυτήν με τις περισσότερες ψήφους να  την ορίσουμε ως το λογότυπο του προγράμματος. Ακολούθησε online ψηφοφορία στο dotstorming για την επιλογή της πιο αγαπημένης ζωγραφιάς των μαθητών.
Το λογότυπο του προγράμματος μετά από επιλογή των παιδιών είναι η ζωγραφιά από το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάτρου Βοιωτίας και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κατερίνης!!

Παράλληλα με τις συνεργατικές δράσεις υλοποιήθηκαν και διάφορες δραστηριότητες όπως:
 • φθινοπωρινές κατασκευές
 • οι κούκλες της Χάιντι και του Πέτερ


 • παζλ με την Χάιντι και την Ασπρούλα
  •  γλωσσικές ασκήσεις με λέξεις του φθινοπώρου και την χρήση του επιδαπέδιου ρομπότ Beebot.


  και συνεχίζουμε...

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

   

  Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

  Blogging tips
  Blogging tips