04 Μαΐου 2018

STEM: Spring - Bird Feeders- Easter Activities
Σε συνέχεια των δράσεών μας στο ευρωπαϊκό e-twinning πρόγραμμά μας "Seasons' experiments through STEM", ασχοληθήκαμε με την δεύτερη εποχή του χρόνου, την Άνοιξη!!

Spring's  Actions
Αρχικώς, διαβάσαμε το βιβλίο της Χρύσας Δημουλίδου " Η ανθισμένη τριανταφυλλιά" και έπειτα από συζήτηση με τα παιδιά για τα χαρακτηριστικά της Άνοιξης, τα παιδιά ζωγράφισαν όπως φαντάζονται έναν ανοιξιάτικο κήπο..


Happy spring time from Έφη Μπακή

Αναφερθήκαμε στην επιστροφή των αποδημητικών πουλιών και είδαμε τα παρακάτω βίντεο- animation.


Έπειτα, οι μαθητές σχεδίασαν στον παγκόσμιο χάρτη την επιστροφή των μεταναστευτικών πουλιών..

Migratory birds from Έφη Μπακή

Bird's feeders
Όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία δημιούργησαν ένα αίνιγμα  για το υλικό κατασκευής της ταΐστρας, που είχαν επιλέξει (γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό)..Δημιουργία ταΐστρας από το νηπιαγωγείο μας..
Οι ταΐστρες των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείωνDiscovering different materials of bird feeders through Beebot- Ανακαλύψαμε διαφορετικά υλικά από τις ταΐστρες, με την βοήθεια του Beebot.


Ένας μαθητής επέλεγε τυχαία ένα αίνιγμα από το thinglink.com, όπου βρίσκονταν όλοι οι γρίφοι των σχολείων και αφού βρίσκαμε την σωστή απάντηση, ένας άλλος μαθητής προγραμμάτιζε το ρομποτάκι στην ταΐστρα με το αντίστοιχο υλικό κατασκευής.Σε φύλλο εργασίας οι μαθητές σημείωσαν όλα τα υλικά κατασκευής, δηλ. χαρτί, πλαστικό , αλουμίνιο και γυαλί!


Bird feeders from Έφη Μπακή

Easter activities- Πασχαλινές δραστηριότητες

Κατά την διάρκεια των πασχαλινών μας δραστηριοτήτων πραγματοποιήσαμε πολλές μαθηματικές δραστηριότητες, τους στόχους των οποίων τους πετύχαμε με το ρομποτάκι μας ,  το Beebot!

Οι μαθητές έριχναν τα ζάρια και προγραμμάτιζαν το ρομπότ στον αντίστοιχο αριθμό στα πασχαλινά αυγά.

Οι μαθητές έπαιξαν ένα πασχαλινό παιχνίδι με το Beebot .. το ρομποτάκι-κουνελάκι πρέπει να φτάσει στο καλάθι του Πάσχα ... κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μαζεύει όσα περισσότερα αυγά μπορεί ... στο τέλος γίνεται η καταμέτρηση των αυγών!

και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αν όλα τα παιδιά της γης..Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips