31 Μαΐου 2016

7th BIENNALE "THE PATH OF MUSIC" Παγκόσμια Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής

Το Μουσείο&Ακαδημία Παιδικής Τέχνης "Οικουμένη" διοργανώνουν στην Ξάνθη την 7η  BIENNALE παιδικής τέχνης 2016-2017, πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη, μεταξύ των λαών του κόσμου.
Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό στήνονται γέφυρες αγάπης ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους.
Στην 7η  BIENNALE παροτρύνονται τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα με θέμα τη μουσική (αφηρημένες ή συμβολικές εικόνες). Να καταγράψουν επάνω στο έργο τους, με τον εικαστικό τους λόγο, τον ενθουσιασμό της στιγμής, τα ακούσματα από μουσικές βγαλμένες μέσα από την παράδοση τους, αλλά και ήχους από μουσικά όργανα της πατρίδας τους. Μπορούν  ακόμη  να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα και μουσικές στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους. Σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει και το αύριο, εκεί όπου μόνο αυτά ανήκουν και να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα της φαντασίας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών, στέλνοντας ένα μικρό κομμάτι από την ψυχή και τη σκέψη τους. Έμπνευσή τους  οι νότες και οι ήχοι  από τον κόσμο της μουσικής.
Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους. 
Η συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής ταιριάζει απόλυτα με το  e-twinning πρόγραμμα μας "Μουσική Πινακοθήκη", μιας και συνδυάζει την μουσική με την ζωγραφική.. Έπειτα, από πολλά ακούσματα και πολλές μουσικές περιπλανήσεις καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, τα παιδιά έχουν ξεχωρίσει το παραδοσιακό τραγούδι "Μήλο μου κόκκινο". Ένα παραδοσιακό τραγούδι από την περιοχή μας, την Μακεδονία.

Με οδηγό το συγκεκριμένο τραγούδι τα παιδιά έφτιαξαν τον πίνακα μας..

Με οδοντόβουρτσα και τέμπερα έφτιαξαν το χορταράκι..



Με σφουγγάρι και κυκλικές κινήσεις έφτιαξαν τον ουρανό..










Με τυπώματα μήλου , τα μήλα..



Με πινέλο τις νότες...




Έτοιμος ο πίνακάς μας!!!
Ελπίζουμε να σας αρέσει, μιας και σ' αυτό αντικατοπτρίζεται όλη η αγάπη μας για την μουσική!!!



Καλή μας επιτυχία!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips