16 Ιουνίου 2016

Μπάκι το κυκλοφοριακό Φιδάκι (συνέχεια...)


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης (εδώ) για την ενασχόλησή μας σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την καμπάνια "Μπάκι το Κυκλοφοριακό Φιδάκι",  υλοποιήθηκαν ορισμένες δράσεις που ενθουσίασαν τα παιδιά, αλλά και εμάς!!

Καλέσαμε στο νηπιαγωγείο Αξιωματικούς της Τροχαίας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών , καθώς και αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ή αλλιώς "ΔΙ.ΑΣ" και μας παρουσίασαν πολλά σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και ασφαλείς τρόπους μετακίνησης στο δρόμο. 







Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα "Κυκλοφορώ με ασφάλεια" στους Μικρούς Ήρωες  και μέσω της βιωματικής μάθησης τα παιδιά μάθανε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο!




Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι 2 εβδομάδες υλοποίησης του παιχνιδιού μέσα στην τάξη, καθώς και η μέτρηση των αειφόρων μετακινήσεων 3 εβδομάδες μετά. Οι αειφόρες μετακινήσεις των μαθητών αποτυπώνονταν και στην σελίδα μας στην πλατφόρμα του "Μπάκι" και τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τις αλλαγές από μία πόλη με καυσαέριο σε μία πόλη με περισσότερο οξυγόνο και πράσινο!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips