17 Ιουνίου 2016

Αξιολόγηση E-twinning προγράμματος: « Μουσική Πινακοθήκη»


Φτάσαμε στο τέλος του έργου μας «Μουσική Πινακοθήκη» και έφτασε η στιγμή της αξιολόγησής του από τα ίδια τα παιδιά, τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς. Ένα πρόγραμμα 11 Ελληνικών νηπιαγωγείων με πληθώρα δράσεων και παραγόμενο υλικό:


Δημιουργία συνεργατικού λογότυπου και 11 αφισών για το πρόγραμμα
Έφτασε λοιπόν και η στιγμή της αξιολόγησης που έγινε σε τρία στάδια :
 1. Αξιολόγηση από τα παιδιά,
 2. Αξιολόγηση από τους  εκπαιδευτικούς
 3. Αξιολόγηση από  τους γονείς.


  Αξιολόγηση από τα παιδιά

  Η αξιολόγηση του έργου από τα παιδιά έγινε αρχικά συμπληρώνοντας ένα φύλλο εργασίας που δημιούργησε το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών.

  Τα φύλλα συμπληρώθηκαν και ανέβηκαν στην ιστοσελίδα issuu.com σε μορφή flipbook.


  Στη συνέχεια τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα on line ερωτηματολόγιο στο googledrive. Θελήσαμε να δούμε κατά πόσο άρεσε το πρόγραμμα στα παιδιά και ποια στάδια του περισσότερο !

  Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των παιδιών :  Η συντριπτική πλειοψηφία (97,9%)των παιδιών δήλωσε  ότι αγάπησε την «Μουσική Πινακοθήκη» και το στάδιο του έργου με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι  το «Ταξίδι της Σάρας» !


  Αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς

  Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο έργο έγινε σε δύο εφαρμογές εργαλεία web 2.0. Στο answerGarden και στο tricider.com.
  Στο Answergarden τέθηκε το εξής ερώτημα :
   «Τα συναισθήματα σου για το έργο Etwinning : «Μουσική Πινακοθήκη»
  Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω :

  Η ερώτηση  που τέθηκε στο tricider.com ήταν σχετική με ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια του έργου. Ο κάθε εκπαιδευτικός κατέθετε την γνώμη του την οποία ψήφιζαν παράλληλα οι υπόλοιποι αν συμφωνούσαν ή καταψήφιζαν αν διαφωνούσαν!
  «Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε κατά την διεξαγωγή του προγράμματος Etwinning : «Μουσική Πινακοθήκη»;


  Αξιολόγηση γονέων.

  Για την αξιολόγηση των γονέων ετοιμάστηκε από το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και δόθηκε στους γονείς το παρακάτω φύλλο να συμπληρώσουν  : 
  « Πιστεύετε ότι το φετινό μας πρόγραμμα…..»
  Τα φύλλα αφού συμπληρώθηκαν κολλήθηκαν σε μεγάλα πεντάγραμμα στις αίθουσες των νηπιαγωγείων μελών !

  Επίσης, στο YouTube δημιουργήθηκε το κανάλι της Μουσικής Πινακοθήκης από το 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης,  στο οποίο έχουν αναρτηθεί όλα τα σχετικά βίντεο που δημιούργησαν όλα τα μέλη του προγράμματος για την «Μουσική Πινακοθήκη» ! Μπορείτε να το δείτε εδώ.

  Το πρόγραμμα E-twinning « Μουσική Πινακοθήκη» αγαπήθηκε από όλους ! Εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς. Τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε, χορέψαμε, παίξαμε, μάθαμε, κατασκευάσαμε μα πάνω από όλα αποκτήσαμε καινούργιους φίλους, με τους οποίους μοιραστήκαμε όλες αυτές τις όμορφες εμπειρίες !


  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

   

  Αν όλα τα παιδιά της γης..Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

  Blogging tips
  Blogging tips