29 Απριλίου 2017

Μαθαίνω για την ανακύκλωση...μαθαίνω ν' ανακυκλώνω...φροντίζω το περιβάλλονΤην εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με την ανακύκλωση, ένα θέμα τόσο ενδιαφέρον, τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς!

Ανιχνεύσαμε τις αρχικές ιδέες των παιδιών για τα ανακυκλώσιμα προϊόντα, με την βοήθεια του λογισμικού Kidspiration..
Είδαμε το εκπαιδευτικό βίντεο για τον μπλε κάδο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης...Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας περιέχει σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό. Πρώτη μας αναφορά η ανάγνωση της οικολογικής ιστορίας "Τα όνειρα των σκουπιδιών"


Μετά την ανάγνωση της ιστορίας τα παιδιά σχεδίασαν σε φύλλο εργασίας τα όνειρα μίας εφημερίδας...
Με αφορμή την παραπάνω ιστορία σκεφτήκαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε παλιές εφημερίδες και να φτιάξουμε απλά και μοναδικά κολάζ..


Με το αγαπημένο ρομποτάκι μας, το Beebot, μάθαμε να διαχωρίζουμε τα προϊόντα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα. Ένα ζάρι με το σύμβολο της ανακύκλωσης, καθοδηγεί το ρομποτάκι μας άλλοτε σε προϊόντα που ανακυκλώνονται και άλλοτε όχι..

Σε φύλλο εργασίας από το βιβλίο "Η παρέα του νηπιαγωγείου" ομαδοποιήσαμε τα ανακυκλώσιμα υλικά σε 3 μπλε κάδους, ανάλογα με το υλικό τους, χαρτί, γυαλί, μέταλλο.Τελευταίες μας δράσεις ήταν μερικά online παιχνίδια..

Online Puzzles στο Jigsaw με εικόνες από το διαδίκτυοMemory Game στο LearningApps


Πλησιάζει και η γιορτή της Πρωτομαγιάς και δεν θα μπορούσαμε να μην φτιάξουμε τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια μας με ανακυκλώσιμα υλικά..
χοντρό χαρτόνι από χαρτόκουτες για το στεφάνι και αυγοθήκες για τα λουλούδια..και έτοιμα τα ανακυκλώσιμα στεφάνια μας.

Καλή πρωτομαγιά!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips