19 Απριλίου 2017

Teachers4Europe Αίσωπος- Ο λαγός και η χελώνα



Το ταξίδι μας στην Ευρώπη παρέα με τους Ευρωπαίους παραμυθάδες θα τελειώσει με τον Αίσωπο, τον διασημότερο από τους αρχαίους Έλληνες μυθοποιούς, αναμφισβήτητα πατέρας του αρχαίου μύθου.

Οι μαθητές εντόπισαν στον χάρτη την Ελλάδα, την χώρα καταγωγής του Αισώπου, συνειδητοποίησαν πως αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τοποθέτησαν την φωτογραφία του Έλληνα μυθοποιού, καθώς και την σημαία της χώρας μας. Έπειτα, μία σειρά από τους μύθους του Αισώπου παρουσιάστηκαν στην τάξη μας, αλλά ο πιο γνωστός και αγαπημένος των μαθητών ήταν «Ο Λαγός και η Χελώνα». 


Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού, ακολούθησε η δραματοποίησή του με απλά υλικά.




Οι μαθητές παρατήρησαν πως όλοι οι ήρωες στους μύθους του Αισώπου είναι ζώα και αυτό μας έδωσε την αφορμή να αναζητήσουμε ζώα και ζωολογικούς κήπους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την έρευνα μας στο διαδίκτυο επικεντρωθήκαμε στον ζωολογικό κήπο της Αυστρίας, που βρίσκεται στην Βιέννη.

Το ενδιαφέρον των μαθητών επικεντρώθηκε στον παρακάτω σύνδεσμο..

καθώς και στα βίντεο..



    




οι φώκιες μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα κατά την διάρκεια  του φαγητού τους..




Σε φύλλο εργασίας οι μαθητές ζωγράφισαν πως φαντάζονται έναν ευρωπαϊκό ζωολογικό κήπο και με τις εργασίες τους δημιουργήσαμε ένα online βιβλίο στο issuu.





Η τελευταία μας δράση ολοκληρώθηκε στο πρόγραμμα TuxPaint, όπου οι μαθητές ζωγράφισαν, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του προγράμματος, ζώα του ζωολογικού κήπου στο φυσικό τους περιβάλλον.








Οι τελικές εργασίες των μαθητών..




και συνεχίζουμε...





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips