26 Απριλίου 2017

Teachers4Europe Επίσκεψη σε θεατρική παράσταση του Κάρλο Κολόντι-Διάχυση του προγράμματος-Αξιολόγηση



  • Επίσκεψη σε θεατρική παράσταση του Κάρλο Κολόντι – Ο Πινόκιο


Για το κλείσιμο του προγράμματός μας επέλεξα οι μαθητές να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση και συγκεκριμένα τον Πινόκιο του Κάρλο Κολόντι. Το βιβλίο και η ιστορία του Πινόκιο ήταν οικεία στους μαθητές. Αναφερθήκαμε στον συγγραφέα  του Πινόκιο, τον Κάρλο Κολόντι, καθώς και στην χώρα καταγωγής του, την Ιταλία. Την εντοπίσαμε στον χάρτη και παρατηρήσαμε την σημαία της.

Στην συνέχεια οι μαθητές με πολύ χαρά παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση, όπου μελωδίες, χορογραφίες και ενδυματολογικά στοιχεία του ιταλικού πολιτισμού, πλέκονταν σ’ ένα ωραίο έργο.






Κατά την επιστροφή μας στο νηπιαγωγείο συζητήσαμε τις εντυπώσεις μας και οι μαθητές τις ζωγράφισαν σε φύλλο εργασίας.
Όλες οι εργασίες των μαθητών δημιούργησαν ένα βιβλίο στο PhotoStory 




  • Διάχυση του προγράμματος

Το πρόγραμμα μας Teachers4Europe «Ταξίδι στην Ευρώπη με κλασικούς παραμυθάδες» ολοκληρώθηκε με την διάχυση του προγράμματος στους γονείς των μαθητών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που είναι στις 2 Απριλίου, οργανώσαμε μία γιορτή, όπου πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του προγράμματος με την συμμετοχή και των ίδιων των παιδιών. Ποιήματα, τραγούδια και αινίγματα, πλαισίωσαν την γιορτή μας. 











Teachers4Europe "Ταξίδι στην Ευρώπη με κλασικούς παραμυθάδες" by Slidely Slideshow


  • Αξιολόγηση του προγράμματος

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος Teachers4Europe έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους μέσα από την έρευνα και την συνεργατική εργασία.

Οι μαθητές γνώρισαν πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις σημαίες των χωρών, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και τον πολιτισμό των άλλων χωρών, διαπίστωσαν ομοιότητες και διαφορές και απέκτησαν την αίσθηση του μέλους ενός συνόλου.

Τα κλασικά παραμύθια ήταν τις περισσότερες φορές γνωστά και οικεία στους μαθητές και αποτέλεσαν κάθε φορά μία αφορμή για περισσότερες δράσεις.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε δια μέσου όλων των γνωστικών περιοχών και το ενδιαφέρον των μαθητών παρέμεινε ζωντανό ακόμη και κατά την διάρκεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων, μέσω της ζωγραφικής και της δραματοποίησης.

Οι μαθητές ανέπτυξαν ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές τους στην Νέες Τεχνολογίες και ήρθαν σ’ επαφή με πολλά και νέα λογισμικά, online προγράμματα και τεχνικές δημιουργία βίντεο , όπως το StopMotion.

Tέλος, οι μαθητές έμαθαν να δημιουργούν πρωτότυπες ιστορίες , χρησιμοποιώντας πολλές από τις αφηγηματικές εκφράσεις και με την χρήση μόνο κάποιων στοιχείων απ’ όσες ιστορίες είχαμε μελετήσει.

Το παραγόμενο υλικό από το πρόγραμμα μας είναι:

1.Βίντεο για την αφίσα με την τεχνική StopMotion
2.Δύο online e-books στο ISSUU (Αξιοθέατα Αγγλίας και Ζωολογικό κήπο)
3.Online games στην εφαρμογή Learning.apps (memory game-αποδημητικά πουλιά, πόλεις Σουηδίας, χρονολογική σειρά εικόνες Κοκκινοσκουφίτσας)
4.Πίνακας καιρού στο Kidspiration
5.Δύο παιχνίδια με το Beebot (ώρα, γλυκά)
6.Τέσσερις ομαδικές εργασίες
7.Τέσσερις ατομικές κατασκευές (ώρα, επιτραπέζιο, καιρός, γλυκά)
8. Επτά online παζλ στο Jigsawplanet.com
9.Διαδραστική εικόνα στο Thinglink.com
10.Πέντε δημιουργίες εικόνων με ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον στο TuxPaint
11.Online Eρωτηματολόγιο στο Quizizz
12.Έρευνα στο EasyPolls
13.Πρωτότυπη ιστορία στο StoryJumper
14.Βίντεο στο Kizoa (παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Πινόκιο»)
15.Οπτική ιστορία με φωτογραφίες στο PhotoStory (εντυπώσεις από την θεατρική παράσταση)

16.Δύο βίντεο στο Slidely ( Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο του Ευγένιου Τριβιζά, διάχυση προγράμματος)

Ευχαριστώ πολύ τους αγαπημένους μου μαθητές για το ενδιαφέρον τους, την περιέργεια και την συμμετοχή καθ' όλη την διάρκεια του προγράμματος, καθώς και την ambassador μου Όλγα Κασσώτη, που ήταν πάντα δίπλα μου συνοδοιπόρος, συμπαραστάτης και καθοδηγήτρια μου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips