11 Φεβρουαρίου 2018

Χάιντι: "Οι περιπέτειες της Ασπρούλας"


Στην συνέχεια του προγράμματός μας "Learning through Heidi's eyes", ασχοληθήκαμε με την αγαπημένη κατσικούλα της Χάιντι, την Ασπρούλα!!

Μία μέρα ακούσαμε την παρακάτω είδηση:


Τα παιδιά ανησύχησαν πολύ μ' αυτά τα νέα...

Επίσης, ένα όμορφο πρωινό έφτασε στο σχολείο μας ένα γράμμα από την Χάιντι που μας ενημέρωνε πως χάθηκε η Ασπρούλα και ζητούσε την βοήθειά μας!!


Η ανησυχία στο σχολείο μας ήταν ήδη πολύ μεγάλη και ο προβληματισμός των παιδιών πολύ έντονος!! Πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την Χάιντι να βρει την Ασπρούλα;; Πού βρίσκεται ο Όλυμπος και τι γνωρίζουμε εμείς γι' αυτόν;


Η ενημερωτική αφίσα που βάλαμε στο σχολείο μας!!
Στο πρόγραμμα Google Earth εντοπίσαμε στο χάρτη της Ελλάδας το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας , τον Όλυμπο!!

και είδαμε το παρακάτω ενημερωτικό βίντεο, για να γνωρίσουμε καλύτερα τις φυσικές ομορφιές αυτού του βουνού!


Σε φύλλο εργασίας τα παιδιά ζωγράφισαν τον Όλυμπο και την Ασπρούλα!


Όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματος αποφασίσαμε να χωριστούμε σε 3 ομάδες. Η 1η  ομάδα θα μελετούσε τα αθλήματα που μπορούμε να κάνουμε στον Όλυμπο, η 2η (σ' αυτή άνηκε και το σχολείο μας) τους θεούς του Ολύμπου και η 3η την χλωρίδα και την πανίδα του Ολύμπου!

Η Ασπρούλα καθώς περιπλανιόταν στον Όλυμπο, βρήκε μισοκρυμμένα κάποια αντικείμενα!


Για να την βοηθήσουμε να καταλάβει τι είναι αυτά τα αντικείμενα, το κάθε σχολείο έφτιαξε και ένα γρίφο που η Ασπρούλα έπρεπε να τον αποκρυπτογραφήσει!



Τα παιδιά ενημέρωσαν την Ασπρούλα πως ο γρίφος αναφέρεται στον θεό Ποσειδώνα και της έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τον θεό, συμπληρώνοντας το παρακάτω εικονόλεξο..

 


Ο θεός Ποσειδώνας είναι ένας από τους 12 θεούς του Ολύμπου, που το παλάτι του βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας, όπου κατοικεί με την γυναίκα του Αμφιτρίτη!

Πάνω στο άρμα του που το έσερναν άγρια άλογα, όργωνε τα κύματα.  Όταν θύμωνε χτυπούσε με την τρίαινα του την θάλασσα και σήκωνε θεόρατα κύματα. Σύμβολα του ήταν η τρίαινα  , το άλογο   και το δελφίνι .

Η Ασπρούλα μαθαίνει και για τον μύθο της θεάς Αθηνάς με τον θεό Ποσειδώνα, την μεταξύ τους διαμάχη και την ονομασία της Αθήνας!



Παίξαμε και με καρτέλες ανάγνωσης και γραφής


Συμπληρώσαμε τα ονόματα των θεών!




Η Ασπρούλα ενημερώθηκε και από τα υπόλοιπα σχολεία για την θεά Δήμητρα, την θεά Άρτεμις, τον θεό Δία και την θεά Αθηνά!!

Έμαθε πολλά για τα αθλήματα που γίνονται στον Όλυμπο, αλλά και για την χλωρίδα και την πανίδα του..

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρονταν στην παρουσία της Ασπρούλας στις Άλπεις. Τα σχολεία της Ιταλίας και της Γαλλίας μετά από πολλές συνεργατικές δράσεις και μοναδικές γνώσεις για τα φυτά, τα ζώα και τα αθλήματα των Άλπεων, ανακάλυψαν τελικά πως η Ασπρούλα έκανε snowboard στις Άλπεις!!!! 



Οι μαθητές όλων των σχολείων είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα συνεργατικό έγγραφο να ενημερωθούν για όλες τις δράσεις των σχολείων και να συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός συνεργατικού βιβλίου!













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips