02 Φεβρουαρίου 2018

City vs Village / Πόλη vs Χωριό



Συνεχίζοντας το e-twinning πρόγραμμα μας "Learning through Heidi's eyes", παρατηρήσαμε πως η Χάιντι φεύγοντας από τον παππού της στις Άλπεις και πηγαίνοντας στην Φρανκφούρτη, διαπιστώνει μεγάλες αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον. Η πόλη δεν μοιάζει με το χωριό, δεν υπάρχουν τα πανέμορφα βουνά και το μόνο που μπορεί κανείς να δει τριγύρω είναι πολυκατοικίες και ψηλά κτίρια..

Ψάξαμε λοιπόν στο διαδίκτυο και βρήκαμε περισσότερες εικόνες από την Φρανκφούρτη και από το χωριό στις Άλπεις, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε περισσότερο τα δύο περιβάλλοντα.














Στο Kidspiration ομαδοποιήσαμε τις εικόνες σε φωτογραφίες του χωριού και φωτογραφίες της πόλης.






Σε φύλλο εργασίας τα παιδιά σημείωσαν ομοιότητες και διαφορές της δικής τους περιοχής με την πόλη της Φρανκφούρτης και το χωριό στις Άλπεις.


















Ακόμη και οι ελεύθερες μας δραστηριότητες γέμισαν με σπίτια, πόλεις και χωριά!



Αποφασίσαμε τότε να φτιάξουμε με κολάζ την πόλη ή το χωριό που θα θέλαμε να μένουμε..


















Envelope's villages

Καθώς τα περισσότερα παιδιά επέλεξαν το χωριό για τόπο κατοικίας, η ομαδική μας εργασία ήταν η δημιουργία δύο χωριών..το ένα ήταν το χωριό των κοριτσιών και το άλλο το χωριό των αγοριών! Η κατασκευή των σπιτιών έγινε με φακέλους αλληλογραφίας..





Σ' ένα κοινό τοίχο padlet αναρτήθηκαν και κοινοποιήθηκαν σε όλα τα παιδιά οι εργασίες όλων των συνεργαζόμενων σχολείων.


Η συνεργατική μας δράση υλοποιήθηκε στο πρόγραμμα http://www.citycreator.com/ . Τα συνεργαζόμενα σχολεία που στεγάζονται στην πόλη δημιούργησαν συνεργατικά μία μακέτα της πόλης..Αντίστοιχα και τα σχολεία που βρίσκονται σε χωριό, δημιούργησαν μία online μακέτα ενός χωριού..


Οι online συνεργατική πόλη και το χωριό συνεχίζονται...





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips