16 Φεβρουαρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς (Hug Day) 21 Ιανουαρίου




Σε συνέχεια του προγράμματος μας "Together for our world" ασχοληθήκαμε με την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς (Hug Day) που γιορτάζετε στις 21 Ιανουαρίου. Οι δράσεις μας για τον εορτασμό αυτής της ημέρας ήταν:

  • Δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή το βιβλίο "The color monster"! 
"Το χρωματιστό τερατάκι" είναι ένα "αναδυόμενο" βιβλίο, που εισάγει τα παιδιά στην έννοια των συναισθημάτων, συνδυάζοντας τα με τα χρώματα!


Αφού είδαμε το παραπάνω βίντεο, μιλήσαμε για τα συναισθήματα και τα χρώματα που είχε κάθε φορά το τερατάκι ανάλογα με το συναίσθημά του!

Φτιάξαμε έναν πίνακα αναφοράς των συναισθημάτων, όπου προσθέσαμε και το αγαπημένο μας πλέον τερατάκι.





Σε φύλλο εργασίας τα παιδιά χρωμάτισαν το τερατάκι, ανάλογα με το συναίσθημά του. Ο πίνακας αναφοράς μας βοήθησε πολύ σ' αυτήν την εργασία.


Τα συνεργαζόμενα σχολεία μοιράστηκαν μαζί μας τις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από την ενάσχόλησή τους με το χρωματιστό τερατάκι..

Νηπιαγωγείο Πορτογαλίας


Νηπιαγωγείο Λιθουανίας



  • Δημιουργία ενός online λεξικού με γραπτά και ηχητικά αρχεία στο https://voicethread.com/ όλων των συναισθημάτων στις γλώσσες των συνεργαζόμενων σχολείων (γαλλικά, ελληνικά, πορτογαλικά, λιθουανικά)

  • Μία συνεργατική αλυσίδα των συναισθημάτων των παιδιών
Σε συνεργατικά έγγραφα google doc οι μαθητές όλων των σχολείων έγραψαν στην δική τους γλώσσα πότε νιώθουν χαρά, λύπη, φόβο, θυμό και ηρεμία. Τα έγγραφα εκτυπώθηκαν στα αντίστοιχα χρώματα των συναισθημάτων (κίτρινο-χαρά, μπλε-λύπη, κόκκινο-θυμός, πράσινο-ηρεμία και γκρι-φόβος) και δημιουργήθηκαν οι αλυσίδες που διακόσμησαν όλες τις τάξεις!


Νηπιαγωγείο Λιθουανίας



  • Τηλεδιάσκεψη, όπου όλα τα σχολεία τραγούδησαν στην γλώσσα τους τραγούδια και παίξαμε παιχνίδι παντομίμας με τα συναισθήματα

  • Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγκαλιά. Αρχικώς, τα συνεργαζόμενα σχολεία χωριστήκαμε τυχαία σε ζευγάρια μέσα από ένα online τροχό επιλογής των ζευγαριών..

..και δημιουργήθηκαν τα παρακάτω ζευγάρια σχολείων:
1.Greece Liti-A. - France CM​

2. Lithuania - France MS

3. Portugal - France GS

4.Greece Liti-S - Greece Neapoli
Έπειτα, σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Λητής δημιουργήθηκαν ζευγάρια μαθητών και από τα 2 σχολεία.



Οι μαθητές από κάθε σχολείο ζωγράφισαν τον εαυτό τους και το ζευγάρι τους, όπως τον φαντάζονταν, γνωρίζοντας μόνο το όνομά τους, δημιουργώντας έτσι την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγκαλιά!!

The biggest european hug from Έφη Μπακή


και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips