07 Μαρτίου 2018

Χάιντι : Δικαίωμα στην Εκπαίδευση- Η δύναμη της φιλίαςΣτην συνέχεια του ευρωπαϊκού e-twinning προγράμματός μας "Learning throught Heidi's eyes"- "Μαθαίνοντας με την Χάιντι", παρακολουθήσαμε το επεισόδιο κατά το οποίο ο παππούς της Χάιντι είναι αρνητικός στην ιδέα να ξεκινήσει η Χάιντι το σχολείο...

Όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία εργαστήκαμε πάνω στο Δικαίωμα για την Εκπαίδευση και αναρτήσαμε σε κοινό πίνακα padlet τις εργασίες μας με σκοπό να γίνει ο διαμοιρασμός των ιδεών, των εργασιών και των διαφορετικών οπτικών πάνω σ' αυτό το θέμα..

Στο δικό μας σχολείο τα παιδιά παρακολούθησαν ένα κόμικ στο Pixtom.com με τα οφέλη της εκπαίδευσης και ζωγράφισαν σε φύλλο εργασίας τους λόγους που ο παππούς της Χάιντι πρέπει να την στείλει στο σχολείο!


Σε κάρτα ετοιμάσαμε όλα όσα μαθαίνει η Χάιντι στο σχολείο!Η συνεργατική δράση όλων των σχολείων ήταν η δημιουργία ενός εννοιολογικού χάρτη στο https://coggle.it/ με τίτλο :
"Πείσε τον παππού να στείλει την Χάιντι στο σχολείο"!


Μία ακόμη πολύ σημαντική έννοια που δουλέψαμε μέσα από το πρόγραμμα με την Χάιντι ήταν "Η δύναμη της Φιλίας". Η Χάιντι είναι ένα καλόκαρδο και γεμάτο ζωή κορίτσι, που γνωρίζει την μοναχική Κλάρα. Και οι δύο μαθαίνουν πολλά η μία από την άλλη και αναπτύσσουν έντονο δεσμό φιλίας! Οι δράσεις όλων των σχολείων πολλές και ποικίλες γι' αυτήν την τόσο σημαντική έννοια...την ΦΙΛΙΑ!


Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:
  • Ο τροχός της φιλίας

Αρχικά, ένας μαθητής "γυρνούσε" τον τροχό, έβρισκε το ζευγάρι του και ο δεύτερος μαθητής  επέλεγε τυχαία μία κάρτα που τους παρέπεμπε σε μια κοινή δραστηριότητα.      • Το κλειδί της φιλίας
Οι μαθητές σε φύλλο εργασίας ζωγράφισαν ποιο είναι το "κλειδί" της φιλίας.
The key of frienship from Έφη Μπακή


  • Όλοι οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων έμαθαν ένα από τα παρακάτω τραγούδιαΗ δική μας επιλογή ήταν εκείνη των Locomondo "Χέρια σαν κι αυτά" και μετά την ακρόαση του, ακολούθησε συζήτηση και αποφασίσαμε να το ζωγραφίσουμε..
Συνεργατική δράση- Τα "βραχιόλια" της φιλίας

Σε ένα online έγγραφο κάθε σχολείο έγραψε τι είναι φιλία και έτσι δημιουργήθηκαν τα βραχιόλια της φιλίας.

και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips