10 Ιουνίου 2018

STEM : Summer- Solar radiation- Καλοκαίρι -Ηλιακή ακτινοβολία


  • Positive and negative effects of solar radiation- Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας

Στο Β' Μέρος των ενασχολήσεων μας σχετικά με την εποχή του καλοκαιριού και την μελέτη του ήλιου (πειράματα για τον ήλιο και το φως μπορείτε να δείτε εδώ ), ασχοληθήκαμε με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Με μία δραστηριότητα στο Kidspiration διερευνήθηκαν οι αρχικές αντιλήψεις των παιδιών σχετικά με τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας..







Σε φύλλο εργασίας οι μαθητές απ' όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία ζωγράφισαν είτε τις θετικές είτε τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας...






...και δημιουργήσαμε ένα νοητικό χάρτη με όλες τις επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο coggle.it


  • Beebot helps us to learn solar radiation's effects- Το Beebot μας βοήθησε να μάθουμε για την ηλιακή ακτινοβολία
Στην συνέχεια εκτυπώσαμε τις εικόνες από τον συνεργατικό χάρτη και φτιάξαμε ένα παιχνίδι με το Beebot. Τα παιδιά γυρνούσαν τον τροχό και αν τύχαιναν τον χαμογελαστό ήλιο έπρεπε να προγραμματίσουν το επιδαπέδιο ρομπότ σε μία θετική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας..από τη άλλη αν ο τροχός σταματούσε στον λυπημένο ήλιο, το Beebot έπρεπε να προγραμματιστεί έτσι ώστε να οδηγηθεί σε μία εικόνα με τις αρνητικές επιπτώσεις..








  • Online games
Επίσης, δημιουργήσαμε online παιχνίδια με την ηλιακή ακτινοβολία και τις επιδράσεις της, καθώς και με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε για να προστατευθούμε από αυτήν..

Παιχνίδι μνήμης


Παιχνίδι μνήμης - μέτρα ηλιοπροστασίας





Και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips