14 Ιουνίου 2018

Αξιολόγηση και διάχυση του προγράμματος



Το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα "Learning through Heidi's eyes" ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση και την διάχυση του προγράμματος.

Evaluation-Αξιολόγηση 
Η αξιολόγηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Σημαντική ήταν και η συμβολή των γονέων.

Students' opinion
Οι μαθητές εξέφρασαν την γνώμη τους για το πρόγραμμα μέσω του προγράμματος answergarden..



Μέσω online ερωτηματολογίου στο google form, οι μαθητές σε συνεργασία με τους γονείς τους απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα..


Κάποια από τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου και τις απαντήσεις 111 μαθητών..






Teachers' evaluation
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ανάρτησαν σ' ένα κοινό τοίχο padlet την γνώμη τους για το πρόγραμμα, τις δραστηριότητες, την συνεργασία και τις σχέσεις μεταξύ των εταίρων.


Dissemination- Διάχυση 
Η διάχυση του προγράμματος υλοποιήθηκε σε 2 επίπεδα..το ένα ήταν η παρουσίαση του προγράμματος στους γονείς και το δεύτερο το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία μέσω της δημιουργίας ενός κοινωνικού ηλεκτρονικού μηνύματος..

Οι προσκλήσεις μας για την παρουσίαση του προγράμματος






Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία πραγματοποιήθηκε με την δημιουργία ενός βίντεο με ηχογραφημένο μήνυμα των παιδιών.Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες. 

Στην πρώτη ομάδα κάθε μέλος έπρεπε να φυτέψει ένα δέντρο είτε στην αυλή του σχολείου, είτε όπου αλλού μπορεί (σύμφωνα με τον πρώτο στίχο του τραγουδιού "Υπάρχουν χέρια που φυτεύουν ένα δέντρο"). 

Στη δεύτερη ομάδα κάθε μέλος να μαζέψει φάρμακα και να τα προσφέρει στο κοινωνικό φαρμακείο ("και άλλα χέρια που προσφέρουν γιατρειά") 

και τα μέλη της τρίτης ομάδας να μαζέψουν καπάκια και να τα προσφέρουν για την κατασκευή αναπηρικού καροτσιού ("Υπάρχουν χέρια που σαν πέσεις σε σηκώνουν ξανά").

 Έτσι τα χέρια μας γίνονται χέρια σαν κι αυτά. Για την δημιουργία του βίντεο: τα σχολεία της 1ης ομάδας συνέθεσαν με τη σειρά το σύνθημα στο meetingwords,



τα σχολεία της 2ης ομάδας το ηχογράφησαν με τη σειρά, και τα σχολεία της 3ης ομάδας συνέθεσαν το video με εικόνα και ήχο.

Το σχολείο μας ήταν στην δεύτερη ομάδα. Ηχογραφήσαμε το μήνυμα "Η Χάιντι μια μικρή παιδούλα, μας έμαθε τόσα πολλά. Μας ταξίδεψε σε μέρη ονειρικά. Μας έμαθε πως η αγάπη όλα τα εμπόδια τα ξεπερνά. Η φιλία κάνει θαύματα μοναδικά. Γι΄αυτό κι εμείς την αγαπάμε και στην καρδιά μας πάντα θα κρατάμε αυτή την μικρή, τη γελαστή...τη Χάιντι, την μοναδική!!"  


Το τελικό βίντεο με το ηχογραφημένο μήνυμα όλων των παιδιών:


Επιπλέον, ως σχολείο της 2ης ομάδας έπρεπε να συγκεντρώσουμε φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο..


 Ετοιμάσαμε μία αφίσα 


και ήρθε η μέρα που η κ.Μαίρη Τσιρίκα και η κ.Κέλλυ Δοδοντσάκη, κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, μας επισκέφτηκαν στο νηπιαγωγείο μας, για να παραλάβουν τα φάρμακα, αφού πρώτα μας αφηγήθηκαν το παραμύθι "Η Παπλωματού", που τονίζει την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού..

το δωράκι βιβλίο μας


ακολούθησε συζήτηση για τις ζωγραφιές στο βιβλίο-δώρο μας..


 και  ζωγραφική στα τραπεζάκια με αφορμή το παραμύθι "Η Παπλωματού"



Όλες οι ζωγραφιές μας..


















η αναμνηστική μας φωτογραφία

Σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτήν την όμορφη εκδήλωση!!

Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την διαχειρίστρια του έργου Εύη Καρέλλα, αλλά και όλα τα μέλη του προγράμματος, αγαπημένες και αξιόλογες συναδέλφισσες από την Ελλάδα και από την Ευρώπη.. με μία ευχή..
εις το επανιδείν!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips