27 Ιουνίου 2018

Together for the European Day of 112Στην συνέχεια του e-twinning προγράμματός μας "Together for our world", όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία ασχοληθήκαμε με τον ευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό επείγουσας ανάγκης, το γνωστό 112! 


Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

Στην Ελλάδα, το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με: την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000

Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές  στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή  κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).

Η κλήση προς το 112 μπορεί να γίνει και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.

Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν η περιοχή του συμβάντος δεν καλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας του καλούντος, η κλήση προς το 112 πραγματοποιείται μέσω άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν τη συγκεκριμένη περιοχή (λειτουργία υπηρεσίας εθνικής και διεθνούς περιαγωγής).

Η κλήση στο 112 παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.   
                      
Αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του 112  στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του 112 στα κράτη μέλη της ΕΕ, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: http:// www.112.eu
Πηγή πληροφοριών: http://civilprotection.gr/el,Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Τα μέλη του προγράμματος μαζί με τους μαθητές  μας παρακολουθήσαμε τα παρακάτω βίντεο..
και πραγματοποιήσαμε διάφορες δράσεις που τις μοιραστήκαμε σ' ένα κοινό τοίχο (padlet).


Στο δικό μας σχολείο οι μαθητές ζωγράφισαν σε φύλλο εργασίας τις περιπτώσεις που καλούμε τον αριθμό επείγουσας κλήσης 112! Όλες οι εργασίες των μαθητών ανέβηκαν στην online εφαρμογή jooomag.com http://joom.ag/rlaY 

Επίσης, συμπλήρωσαν στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου όλους τους αριθμούς και "πληκτρολόγησαν", έτσι ώστε να φαίνεται στην οθόνη,το 112..

European emergency number 112 from Έφη Μπακή

Δεν θα μπορούσαμε να μην δραματοποιήσουμε καταστάσεις επείγουσας ανάγκης και να μάθουμε βιωματικά για τον ευρωπαϊκό αριθμό 112! 
Τέλος, η συνεργατική μας δράση ήταν να φουσκώσουμε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία στις 11 Φεβρουαρίου κόκκινα μπαλόνια με τον αριθμό 112 και οι μαθητές να τα πάρουν μαζί τους!!

Νηπιαγωγείο Λιθουανίας

Νηπιαγωγείο Πορτογαλίας
και συνεχίζουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αν όλα τα παιδιά της γης....Kids of World.. Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips