20 Μαΐου 2024

Η τέχνη της φωτογραφίας - Συνεργατική Δραστηριότητα Απριλίου

 
Στα πλαίσια του e-Twinning προγράμματος “A la cA(R)T”, που υλοποιούμε στο νηπιαγωγείο και συγκεκριμένα τον μήνα Απρίλιο, οι μαθητές γνώρισαν την τέχνη της φωτογραφίας.

Οι μαθητές ανακάλυψαν την βαλίτσα, που περιείχε σχετικά αντικείμενα.

Μπορείτε να δείτε την δράση εδώ


Παρακολούθησαν παρουσίαση σε μορφή κόμικ σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας και συνέλεξαν πολλές πληροφορίες για αυτό το είδος τέχνης.Οι μαθητές έπαιξαν online παιχνίδια σχετικά με την ιστορία της φωτογραφίας και των φωτογραφικών μηχανών στο πέρασμα του χρόνου.Πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες μέσα στην τάξη, παρουσίασαν φωτογραφίες από τα γενέθλια, τις διακοπές και τις όμορφες στιγμές με την οικογένεια τους!

Τέλος, είχαμε την τιμή να μας επισκεφθεί η γιαγιά μαθήτριας του σχολείου μας και να μας παρουσιάσει υπέροχες φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο!

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν καθώς δοκίμασαν διάφορα εργαλεία του φωτογράφου και έγιναν και οι ίδιοι μικροί φωτογράφοι!!!

Δείτε εδώ όλες τις δραστηριότητες.


Οι μαθητές από 4 συνεργαζόμενα σχολεία (10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου- 2ο τμήμα, 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης, Szkoła Podstawowa nr 16 im. Tony Halika, Βαρσοβία, Πολωνίας) συνεργάστηκαν...

Οι μαθητές φωτογράφισαν αντικείμενα, αντάλλαξαν τις φωτογραφίες τους, τράβηξαν νέες φωτογραφίες, τις εκτύπωσαν και δημιούργησαν μοναδικές φωτογραφίες προσθέτοντας τις νέες και αξιοποιώντας την τεχνική του κολάζ!

Τα τέσσερα κολάζ φωτογραφιών, που δημιουργήθηκαν :

10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης


1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης

1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου (2ο τμήμα)

Szkoła Podstawowa nr 16 im. Tony Halika, Βαρσοβία, Πολωνία


και συνεχίζουμε με την αξιολόγηση του έργου από τους μαθητές, εσάς τους γονείς και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς!0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Kids of World... Template by Ipietoon Cute Blog Design

Blogging tips
Blogging tips